ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 heinäkuu 2014 09:34

Tämän miehen ohi pitää RoPSin päästä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Asteriksen romanialaistoppari Doran Goian (keskellä) on iso järkäle ohitettavaksi Eurooppa liigan 2. kierroksen avausottelussa Oulussa torstaina. Asteriksen romanialaistoppari Doran Goian (keskellä) on iso järkäle ohitettavaksi Eurooppa liigan 2. kierroksen avausottelussa Oulussa torstaina. Kuva: Jussi Leinonen

Kreikkalaisten romanialaistoppari Doran Goian on laatupelaaja 33-vuotiaanakin.

Keskiviikkona 56-vuotissynttäreitä juhlinut Rovaniemen Palloseuran valmentaja Juha Malinen tiesi tasan tarkkaan, kuka on Eurooppa liigassa tänään vastaan tulevan kreikkalaisen Asteria Tripolisin tärkein pelaaja.

– Omat kontaktini kertoivat, että toppari Doran Goian on se kaveri, jonka ohittaminen on yhä vaikeaa. Hän avaa kreikkalaisten peliä, ei ole välttämättä enää sulavaliikkeisin, mutta pallon kanssa hän ei ole tehnyt aikoihin virhettä, Malinen tiesi.

Malisella oli kuitenkin suunnitelma, jolla 33-vuotiaan, 196-senttisen romanialaistornin ohittaminen pyritään tekemään helpoksi.

– Taustatyöt on tehty ja kotipelistä haetaan vain hyvää tulosta. Yleisökin on herännyt asiaan, joten Raatissa on varmasti tunnelmaa, vakuutti kotikaupunkiinsa Ouluun europelin tuonut valmentaja.

Asteriksen valmentaja Staikos Vergetis onnitteli Malista ja lupasi tuoda lahjan torstaina. Oulun ilta näyttää, lohduttiko lahja enemmän kuin omien esitys.

– Meille ottelu on ensimmäinen virallinen tällä kaudella. Takana on kuukauden harjoittelu ja muutama harjoituspeli, Vergitis kertoi.

RoPSista hänellä tuntui olevan selvä kuva.

– Olen havainnut, että joukkue on parantanut peliään selvästi viimeisen kuukauden aikana.


RoPSin oululaiskapteeni Antti Okkonen kurvaili pitkästä aikaa Raatin nurmella.

– Tämä on ihan yhtä hyvä kuin tekonurmi, pallo liikkuu tosi hyvin. Aivan loistokunnossa, Okkonen kehaisi kenttämiesten aikaansaannosta.

Tulevasta vastustajasta on Okkosen mukaan saatu hyvä kuva.

– Silti keskitymme omaan tekemiseen. Heti kun harjoituksissa on päästy pelaamaan 11 vastaan 11 -peliä, kehitystä on tapahtunut. Nyt tehdään kaikki, että menestytään.

RoPSin maalilinko Aleksandr Kokko ei ole vielä koskaan onnistunut maalinteossa europeleissä, joten sekin kelpaa haasteeksi.

– Vastassa on isoja toppareita, mutta ei haittaa. Veikkaan, että meillä on otteluun kovempi lataus, ”Boris” ennakoi.

RoPS-Asteria Tripolis, Eurooppa liigan 2. kierroksen avausottelu tänään Oulun Raatissa klo 19.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 814 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309