ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 15 heinäkuu 2014 22:59

Majavan mutkikas matka Eurooppaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juuso Majava avasi maalitilinsä maajoukkuepaidassa Juuso Majava avasi maalitilinsä maajoukkuepaidassa

Vain 16-vuotiaana vuonna 2006 Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueeseen noussut toisen polven jalkapalloilija Juuso Majava on tehnyt pitkän ja mutkikkaan matkan kahdeksan viime vuoden aikana ennen kuin pääsee nyt kasvattajaseuransa kanssa pelaamaan kaikkien himoamia europelejä.

- Kaikki oli nuorelle pojalle uutta, kun nousin edustusjoukkueeseen. Ensimmäinen kausi menikin opetellessa "talon tavoille". Kaikki meni hyvin vuoteen 2009 saakka, jolloin olin koko kauden sivussa peleistä alavatsavamman vuoksi. Sen jälkeen ei oikein peliaikaa tullut ja päätin lähteä kaudelle 2010 AC Ouluun hakemaan uusia tuulia ja peliaikaa, nyt 24-vuotias RoPS-pelaaja muistelee.

Vihjeen AC Oulusta antoi Majavalle silloinen armeijakaveri ja myöhemmin pelikaveri Juho Meriläinen. Myös isoveljen Juhan pelaaminen AC Oulussa auttoi asiaa.

- Aika Oulussa oli melkoista vuoristorataa. Kauden 2010 pelasimme Veikkausliigassa ja säilytimme paikkamme kauden viimeisen ottelun voitolla FFJarosta. Kauden jälkeen minulla olikin edessä akillesjänteen puhdistusleikkaus, joka oli vaivannut minua kauden aikana, Juuso Majava kertoo.

Kausi 2011 oli Majavan oululaisjoukkueella alkamassa Veikkausliigajoukkueena, kunnes hieman ennen kauden alkua Palloliitto eväsi joukkueen liigalisenssin ja Veikkausliiga vaihtui Ykköseen. Myös Majavan kaudesta tuli vaikea.

- Juuri ennen kauden ensimmäistä peliä kantapääkalvoni repesi harjoituksissa ja jouduin sivuun pelikentiltä. Kuntouduttuani ehdin pelata muutaman ottelun AC Oulun kakkosjoukkueessa, sitten olkapääni lähti pois paikoiltaan ja sairauslomani pitkittyi taas usealla viikolla. Kauden jälkeen odotti taas leikkauspöytä, nyt vuorossa oli olkapääleikkaus, kertaa Majava epäonnisen kauden tapahtumia.

Seuraava kausi 2012 jäi viimeiseksi Juuso Majavalle AC Oulussa. Kauden loppupuolella Majavan epäonni jatkui, kun ottelun alkulämmittelyssä oma pelikaveri kaatui miehen päälle ja siinä rytäkässä olkapää lähti jälleen pois paikoiltaan ja edessä oli jälleen leikkaus.

- Seuraavan kauden pelasin kolmosdivarissa OLS:n joukkueessa. Oma motivaationi ei ollut kovinkaan korkealla, en saanut sopimuksia haluamiani seuroihin. Meillä oli kova joukkue emmekä hävinneet kauden aikana peliäkään ja nousimme kakkosdivisioonaan, Juuso Majava muistaa.

Kolmosessa vietetyn viime kauden jälkeen Juuso Majava kuuli, että kasvattajaseura RoPS on pestannut valmentajaksi AC Oulusta tutun valmentajan Juha Malisen. Niinpä mies päätti ottaa härkää sarvista, otti yhteyttä Maliseen ja pääsi mukaan testeihin, jotka lopulta poikivat miehelle monen vuoden jälkeen sopimuksen Veikkausliigaseuraan.

- Monen vuoden jälkeen oli mukava palata kasvattajaseuraani. Monet asiat ovat seurassa muuttuneet ammattimaisempaan suuntaan siitä kun viimeksi pelasin RoPS:ssa. Oma kausi on sujunut hyvin ja onpa maalitilikin avattu ja myös joukkueen peli on alkanut sujumaan siihen malliin, että voimme voittaa jokaisen joukkueen sarjassa, tuumaa Juuso Majava ja kertoo odottavansa kovasti edessä olevia europelejä.

- Ne tuovat hienon lisän kauteen. On hienoa päästä pelaamaan europelejä kasvattajaseurassa ja haastamaan niin omat kuin joukkueetkin kyvyt. Niistä peleistä pitää pystyä nauttimaan, pitkästä aikaa tyytyväinen nuori jalkapalloilija sanoo.

 

Luettu 1139 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309