ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 11 kesäkuu 2014 08:31

Onko RoPSilla eväitä HJK:n voittoputken katkaisuun?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden maanantain tilanteen mukaan. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden maanantain tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS-Helsingin Jalkapalloklubi, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä keskiviikkona 11.6. klo 18.30.

Asetelma? RoPS ei onnistunut hyödyntämään Hongan pahaa pelaajapulaa, vaan hävisi Espoossa sunnuntaina. Napapiiriläisten saldo on surkea: viimeisestä kuudesta pelistä yksi voitto ja viisi tappiota. Sarjasijoitus on toiseksi viimeinen. RoPSin loukkaantumistilanne on helpottamaan päin, ja uutta virtaa joukkueeseen tuo myös tuore hankinta Sainey Nyassi.

Ylivoimainen sarjakärki HJK on pelannut tuloksellisesti upeasti Mika Lehkosuon komennossa. Joukkue puolustaa äärettömän hyvin ja vyöryy voitosta voittoon vaikkei hyökkäyspeli vielä olekaan loistokasta. HJK on lähtökohtaisesti suosikki jokaisessa Veikkausliigaotteluissa, mutta RoPS nousee kotikentällään uskottavasti kehään kaikkia liigajoukkueita vastaan. RoPSin tilanne on olennaisesti parempi, kuin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa vain vajaa kuukausi sitten Rovaniemellä. Tuolloinkin kotijoukkue hävisi epäonnekkaasti 1-0.

Seuraa näitä! RoPSin synkeä loukkaantumissuma toukokuussa poiki jotain hyvääkin. Juha Malinen komensi Ville Saxmanin laitapuolustajaksi, ja Ylivieskan Pallon kasvatti vastasi huutoon. Saxman on perustason liigapelaaja ilman suuria heikkouksia tai loistokkaita erityisominaisuuksia. Keskikentällä peliminuutteja on tullut vähänlaisesti, mutta voi olla, että kovaa pelaava ja duunarihenkinen ”Sax” lunastaa paikkansa avauskokoonpanossa laitapakkina. Saxmanin suurin vahvuus on tasaisuus; häneltä saa mitä tilaa.

RoPSin Sainey Nyassin ensiesiintyminen kotiyleisön edessä. Gambialainen on marinoitu huipputason ympyröissä ja MLS-peluri on varmasti kovan luokan pelimies. Mikä on laiturin nykykunto ja marssiiko mies suoraan RoPSin tähtipelaajien joukkoon?

Oho! HJK on voittanut Mika Lehkosuon aikakaudella kaikki seitsemän virallista otteluaan päästämättä maaliakaan!

Poissaolot? RoPSin Ndukaku ja Janne Saksela ovat telakalla. Antti Peuran ja Juuso Majavan pelikunto on epävarma. HJK:n vahvuudesta puuttuvat Rasmus Schüller ja Gideon Baah. Veli Lammen pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? RoPS ei luovuta pelinhallintaa helpolla, vaan kuskinpaikasta käydään kova tuoksina. RoPS on altavastaaja, mutta peräänantamattomalla taistelulla joukkue kamppailee pisteestä. HJK on tällä hetkellä niin vaikea voitettava, että kotivoitto voi toteutua vain häikäisevän esityksen jälkeen.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 836 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309