ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 03 kesäkuu 2014 09:48

Kivikovan CV:n Sainey Nyassi RoPSin testiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Sainey Nyassi on pelannut viimeksi D.C. Unitedissä MLS:ssä. Sainey Nyassi on pelannut viimeksi D.C. Unitedissä MLS:ssä. Kuva: Juha Malinen

Rovaniemen Palloseura palasi maanantaina viikon lomalta harjoituksiin, ja vahvuuteen liittyi uusi testipelaaja taskussaan vankka ansioluettelo.

Sainey Nyassi on 25-vuotias gambialainen keskikenttäpelaaja, joka on pelannut 3 A-maaottelua, nuorisomaaotteluita ja peräti 118 peliä Pohjois-Amerikan kovassa MLS-liigassa.

– Hänellä on kovat taustat, eipä äkkiseltään tule mieleen Suomessa pelaavaa kaveria, jolla on takana 120 MLS-peliä, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Malisen mukaan Nyassi viihtyy keskikentän molemmilla laidoilla sekä keskellä hyökkäävässä roolissa.

– Noilta paikoilta meillä on taitopelaajia pois ja toipilaana, Malinen selvittää.

– Hän on ollut Gambian maajoukkueen mukana, ja harjoitellut sekä pelannut esimerkiksi Ebrima Sohnan, Demba Savagen ja Dawda Bah:n kanssa ja kaikki kolme on jo Suomessa koviksi tunnustettuja pelaajia.


Nyassi
on RoPSin testattavana kuuden päivän ajan.

– Me emme nyt etsi mitään kuntoutujaa, vaan pelaajaa, joka on heti valmis auttamaan joukkuetta, joten ratkaisu tehdään pian. Jos Sainey osoittautuu vahvistukseksi, hänen pitäisi olla käytettävissä jo sunnuntaita Honkaa vastaan, Malinen tähdentää.

Nyassi on pelannut vuosina 2007-2013 New England Revolutionissa ja viimeksi 2013 DC Unitedissa Pohjois-Amerikan Major League Soccerissa.

– Syksyllä hän mursi nenänsä maaottelureissulla, eikä toipilaana saanut mieleistänsä sopimusta, siksi hän on ollut vailla seuraa ja harjoitellut puoli vuotta omatoimisesti, Malinen valottaa yhden A-maaottelumaalin kokelaansa taustoja.

– Jo yhden harjoituksen perusteella häntä voi luonnehtia fiksuksi ja avoimeksi kaveriksi, joka sopeutui heti joukkueeseen.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1301 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309