ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 12 touko 2014 09:15

RoPS kohtaa Klubin huonoon aikaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan.

Mikä peli. RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä maanantaina 12.5. klo 18.30.

Asetelma. RoPS haki vierasvoiton Turusta, mutta hävisi torstaina Kuopiossa. RoPS kohtaa HJK:n pahimpaan mahdolliseen aikaan. Päävalmentajan vaihdos Sixten Boströmista Mika Lehkosuohon on piristänyt super-joukkuetta ja se on voittanut ”Banan” alaisuudessa kaikki pelinsä. Lisäksi joukkueen terveystilanne on hyvä, kun vastaavasti RoPSin hyökkäyspään avainpelaajien loukkaantumistilanne on katastrofaalinen.

Vailla mahdollisuuksia RoPS ei silti ole. Lähihistoriassa Rovaniemi on ollut Klubille paha paikka. Kuudesta viimeisestä virallisesta pelistä napapiirillä RoPS on voittanut neljä, yksi on päättynyt tasan ja vain kerran HJK on lähtenyt voittajana ”Stadiin”. Tuo RoPSin surkean 2011 kauden 1-4 voitto on lisäksi ainoa näistä peleistä, jossa HJK on tehnyt maaleja!

Seuraa näitä! RoPS on kotiotteluissaan hallinnut palloa vastustajaansa enemmän Inter-voittoa lukuun ottamatta. Nyt kontrollia ei kannatta edes yrittää, HJK on niin kova nippu, ettei varamiehinen RoPS voita taistelua pelivälineen hallinnasta. Juha Malinen kokeili harjoituskaudella myös pelisuunnitelmaa, jossa pallonkontrolli annettiin suosiolla vastustajalle, ja joukkue ryhmittyi formaattiin 4-2-3-1. Lähteekö RoPS hieman varovaisemmin peliin? Jos kotijoukkue lähtee hakemaan vastaiskuja, olisi Emenike kokeilemisen arvoinen vaihtoehto avauskokoonpanoon.

RoPSin Saku-Pekka Sahlgren on ensimmäistä kertaa urallaan ykkösveskari liigatasolla. Hän kulutti kolme vuotta HJK:n vaihtopenkkiä ja haluaa näyttää entiselle seuralleen taitonsa. Hyvät perusominaisuudet omaava Sahlgren on pelannut vahvan alkukauden. Ulottuva maalivahti esiintyy rohkeasti ja pyrkii lähes aina vangitsemaan vaikeatkin pallot. Keskityspalloihin hän tulee joskus jopa turhan rämäpäisesti. Hyvä reaktiotorjuja pelaa myös parhaimmillaan jalalla hyvin, mutta taso ailahtelee vielä.

Oho! HJK:n hyökkääjä Macoumba ”Big Mac” Kandji on voittanut kovatasoisen Pohjois-Amerikan ammattilaissarjan MLS:n mestaruuden 2010 ja pelannut finaalissa 2008 sekä 2012. New York Red Bullssissa hänen kärkiparinaan oli ranskalaistähti Thierry Henry.

Poissaolot? RoPSin sairastuvalla ovat Janne Saksela, Aleksandr Kokko, Jani Virtanen, Petteri Pennanen ja Juuso Majava. HJK:n Macoumba Kandjin pelaaminen on epävarmaa. Teemu Tainio on Lontoossa Tottenhamin Ledley Kingin testimonial-ottelussa.

Arvio? HJK tulee hallitsemaan pelitapahtumia, ja RoPS hakemaan nopeilla suunnanmuutoksilla ratkaisua. Kotijoukkueen ehjä esitys voi kantaa tasapelipisteeseen, mutta tuskin voittoon saakka.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 997 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309