ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 huhtikuu 2014 11:21

Europalloseurojen varaslähtö liigaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan. Mahdolliset avauskokoonpanot. Kokoonpanot on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS – Vaasan Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 6.4. klo 16.00

Asetelma? Perinteikkäät Palloseurat pelaavat molemmat kesällä Eurooppa-liigaa, ja aloittavat kauden historiallisen aikaisin. Sesonki avataan kolmella pelillä ja loput joukkueet tulevat ensi viikonvaihteessa mukaan. Viime kauden pronssimitalisti VPS on vahvistunut entisestään, ja joukkue eteni Liigacupin finaaliin, jonka se kuitenkin hävisi Pohjanmaan derbyssä sarjanousija SJK:lle. RoPS ei pärjännyt tuloksellisesti Liigacupissa, mutta Juha Malisen ryhmä on tehnyt hyvää jälkeä harjoitusotteluissa ja Suomen Cupissa. Tosin vastustajien taso on ollut vaihteleva, ja liigatason joukkueen RoPS on kohdannut viimeksi helmikuun lopulla. Lähtötilanne kauteen on erinomainen; sairastupa on tyhjä! Ennakkoon marginaalit joukkueiden välillä ovat pienet, mutta avauskierrosten ottelut voivat olla hyvinkin arvaamattomia.

Seuraa näitä! RoPSin Mika Mäkitalo on tyylikäs ”Keskikentän konehuone.” Mäkitalo pystyy pelaamaan sekä hyökkäävässä että puolustavassa roolissa. Monipuolisen syöttövalikoiman hallitseva keskikenttämies liikkuu älykkäästi ja tekee itsensä rohkeasti pelattavaksi. ”Muksu” on erinomainen ratkaisusyöttöjen antaja, ja myös erittäin vaarallinen erikoistilannespesialisti.

VPS:n Steven Morrissey on parhaimmillaan huikea pelaaja. Salamannopea jamaikalainen on erinomainen maalintekijä (kaudella 2012 peräti 15 kaappia) ja pystyy monipuolisella liikkeellä repimään aukkoja vastustajan puolustuslinjaan. Morrissey ja muutenkin hyökkäysvoimainen ”Vepsu” pistävät RoPSin puolustuslinjan todelliseen puntariin. Edes huipputoppareilla Obilorilla ja Ndukakulla ei ole varaa minkäänlaiseen löysäilyyn Morisseyn tasoisen tykin kanssa.

Oho! Vuonna 1924 perustettu VPS juhlii 90-vuotissynttäreitään. Historiansa aika joukkue on voittanut kaksi mestaruutta (1945,1948) ja Suomen Cupin 1972. Juhlan kunniaksi joukkue palasi mitalikantaan viidentoista vuoden tauon jälkeen ja pelaa kesällä europelejä.

Poissaolot? VPS:n Antti Uimaniemi ja Cheyne Fowler ovat loukkaantuneina.

Arvio? VPS:n valmentaja Olli Huttunen lähtenee peliin tiiviin puolustuksen kautta. RoPS pyrkii ryöstämään pallonhallinnan itselleen, ja erittäin nopeaan hyökkäyspeliin pystyä VPS vetäytyy ja iskee vastaan. Todella tasainen peli, mutta RoPS ei jää avausottelussaan ilman pisteitä. Lopputuloksena tasapeli tai niukka kotivoitto.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1194 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309