ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 huhtikuu 2014 10:25

Arvio: RoPSin materiaali kestää vertailun monelta kantilta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kapteeni Antti Okkonen rikkoo 200 liigapelin rajan tällä kaudella. RoPS-kapteeni Antti Okkonen rikkoo 200 liigapelin rajan tällä kaudella. kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Maalivahdit: Oskari Forsman ja Saku-Pekka Sahlgren ovat tasainen vaikkakin täysin erilainen veskarikaksikko. Moderni, kaukana maalista ja mielellään jalalla pelaava Sahlgren on Juha Malisen pelifilosofiaan erinomaisesti sopiva veskari, ja voi nousta jopa kauden komeetaksi. Vanhan liiton Forsman on erinomainen torjuja ja osoittanut kestävänsä kovissa paikoissa. Kilpailutilanne on kova. Harvalla joukkueella on yhtä hyvä kaksikko, mutta aika monella parempi selkeä ykkösveskari. Maalivahtiosasto liigan sijoilla 6.-8.

Keskuspuolustus: Obilor-Ndukaku on liigan eliittiä. Vaikka avauspelaaminen ja ajoittainen kurittomuus ovat ongelma, on fyysinen topparipari yhdessä sarjan kolmen parhaan joukossa. Varatoppari Jarkko Lahdenmäki on juuri ja juuri säällinen vaihtoehto RoPSin tasoiselle liigajoukkueelle. Toppareiden pelikiellot ja loukkaantumiset ovat hurja uhkakuva.

Laitapuolustus: Janne Saksela pelaa vahvasti molempiin suuntiin, ja on pakkikaluston selvä ykkönen. Toinen laita on ongelmallisempi. Lassi Nurmos on moderni laitapuolustajalahjakkuus, mutta myös Antti Peura on varteenotettava vaihtoehto. Viimeisissä harjoituskauden otteluissa hyvin esiintynyt Juha Majava voi olla jokerikortti. Kokonaisuus sijoilla 7.-9.

Keskikentän keskusta: Antti Okkonen-Mika Mäkitalo-Petteri Pennanen ja penkiltä vielä liigamittaisia miehiä. RoPSin ehdoton vahvuus, pelintekovoimaa rajusti, mutta myös puolustussuunta on turvattu. Omalla tasollaan pelatessaan osa-alue on top 5 kamaa koko sarjassa.

Laitapelaajat: Niki Otaru ja Jani Virtanen ovat hyvää liigatasoa. Penkillä kyttää pikajuna Emenike, josta Malinen voi vielä hioa käyttökelpoisen liigapelaajan. Kokonaisuus sijoilla 6.-8.

Hyökkäys: Aleksandr ”Boris” Kokko on sarjan viiden parhaan hyökkääjän ryhmässä. Nyt tarjoilu pelaa niin, ettei RoPSin raskaan kenttätykistön tarvitse onnistua jokaisesta paikastaan. Jos ”Boris” pysyy ehjänä, tekee hän yli kymmenen häkkiä. Kaiken mennessä aivan putkeen, hän taistelee jopa maalikuninkuudesta. Sentterivaihtoehdot ovat vielä kysymysmerkki, joten koko hyökkäysosasto painahtaa sarjan keksikastiin sijoille 5-8.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 957 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309