ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 tammikuu 2014 08:25

Loppukauden pelit ”Keskarilla” katsomoremontista huolimatta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoi testien jälkeen ettei ole valmentanut koskaan lähellekään näin urheilullista joukkuetta. RoPSin päävalmentaja Juha Malinen kertoi testien jälkeen ettei ole valmentanut koskaan lähellekään näin urheilullista joukkuetta. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura järjesti maanantain tiedotustilaisuuden, jossa seura esitteli uudet pelaajansa maanantaina ensimmäistä kertaa joukkueen kanssa harjoitelleen Petteri Pennasen johdolla ja päivitti liigajoukkueen kuulumiset.

Puheenjohtaja Risto Nivan mukaan kauan odotettu Keskuskentän katsomoremontti alkaa syksyllä, mahdollisesti jo loppukesällä, ja töitä tehdään läpi talven.

– Paikalle nousee noin 2000 kuppipenkin katettu katsomo, josta tulee kaikkine sosiaali- ja muine oheistiloineen Suomen modernein jalkapallokatsomo. Tulevan kauden syksyn pelit pelataan siis pienessä ahtaudessa, sillä koko pääsuoran katsomo on poissa käytössä. Käytössä on siis puukatsomo ja tilapäisiä seisomakatsomoita. Emmeköhän me kuitenkin tuon pienen epämukavuuden kestä, sen verran kauan katsomoa on odotettu, Niva kertoi.

Jos remontti alkaa esimerkiksi elokuun alussa, on RoPSilla jäljellä vielä kuusi kotiottelua. Katsomon on määrä olla valmis keväällä 2015.

Niva korosti puheenvuorossaan RoPSin pysyneen suunnitellussa pelaajabudjetissaan, joka nousee viime kauden 350 000 eurosta 410 000 euroon, eli noin 17 %.

– Eli päävalmentaja Juha Malinen ei ole ajamassa seuraa konkurssiin, Niva lohkaisi.

Niva vahvisti myös Victor Turcioksen sopimuksen purkuun liittyneet yksityiskohdat.

– Hän ei viihtynyt täällä ja halusi pois. Kunnioitimme hänen toivettaan, ja koska sopimus purettiin, emme tietenkään saa hänestä siirtokorvausta.

Päävalmentaja Malinen kertoi joukkueen kuulumisia. RoPS ei lähde leireilemään ulkomaille kustannussyistä.

– Leiri on liian kallis. Haemme kuitenkin maaliskuulle harjoituspeliä ulkomaalaista joukkuetta vastaan, joka olisi tärkeää europeleihin valmistautumisen takia. Yksi vaihtoehto on Norjan Tromssa.

Euroopan-liigan ensimmäisen karsintakierroksen arvonta on 23.6.

Malisen mukaan joukkue on liki valmis. Hankintalistalla on enää kovan luokan kärkimies.

– Haemme valmista pelaajaa ,emme mitään junnua istumaan vaihtopenkille. Monipuolinen maaliahne kärki on tavoitteena. Tammikuun siirtoikkunan jälkeen aloitamme tarkemman etsinnän, sillä paljon laatupelaajia jää vaille sopimusta ikkunan sulkeuduttua.

Malinen oli erittäin tyytyväinen miehistönsä harjoitteluun ja fyysiseen kuntoon.

– Toissa viikon kuntotestien perusteella en ole valmentanut koskaan ennen lähellekään näin urheilullista joukkuetta.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

 

Luettu 1061 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309