ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 06 marraskuu 2013 10:10

Molemmat nigerialaistopparit jatkavat RoPSissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mika Lahtinen (vas.) ja Ndukaku tuulettivat viime kesänä välierävoittoa Suomen cupissa. Mika Lahtinen (vas.) ja Ndukaku tuulettivat viime kesänä välierävoittoa Suomen cupissa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura julkaisi tiistaina lisää jatkosopimuksia. Nigerialainen 22-vuotias keskuspuolustaja Ndukaku jatkaa parinsa Obilorin rinnalla ensi kauden kattavalla kontrahdilla. Lisäksi monilla eri pelipaikoilla töitä paiskiva Mika "Lada" Lahtinen kirjoitti nimensä ensi kautta koskevaan sopimukseen.

Ndukaku siirtyi RoPSiin kaudeksi 2012, ja nousi nopeasti Ykkösen topparieliittiin. Menneellä kaudella härkämäinen atleetti muodosti Obilorin kanssa yhden Veikkausliigan parhaista keskuspuolustuksista. Ndukaku kiinnosti myös muita liigaseuroja ja tiettävästi hän sai ainakin yhdeltä seuralta konkreettisen tarjouksen, mutta päätti jäädä Rovaniemelle. Myös hyökkäyspään erikoistilanteissa vahva toppari on pelannut RoPSissa kaikkiaan 63 virallista ottelua ja tehnyt viisi maalia. Ndukaku ja Obilor ovat pelanneet yhdessä jo juniorina Nigeriassa.
– Ndukaku on meidän tappava ase numero kaksi, kun Obilor on se ykkönen. Meillä on nyt tuhoisa kaksikko puolustuksessa ja erikoistilanteissa, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen hehkuttaa.
– Ndukaku sai menneellä kaudella valtavasti lisää malttia peliinsä ja kehittyi paljon. Hän on nuori, kuten Obilorkin ja kehitysmahdollisuuksia on vielä runsaasti.

Mika Lahtinen on alkuperäiseltä koulutukseltaan hyökkääjä, mutta 28-vuotias puurtaja on pelannut myös keskikentän laitapelaajana ja laitapuolustajana sekä hätätilanteessa vielä muillakin tonteilla. Tampereen Ilveksen kasvatti pelasi RoPSissa Ykköstä jo kaudella 2006, ja palasi seuraan kaudeksi 2011, josta asti hän on pelannut Rovaniemellä. Lahtinen on edustanut liigatasolla myös Tampere Unitedia ja Jyväskylän Jalkapalloklubia. Kaikki kilpailut huomioiden Lahtinen on pelannut RoPSissa 108 ottelua ja tehnyt 28 maalia. Kaikkiaan hän on pelannut 166 liigapeliä ja tehnyt niissä 27 häkkiä.
– Rovaniemestä on tullut tärkeä paikka minulle ja perheelleni, Lahtinen kertoo.
– RoPS on hoitanut asiat hienosti, ei hyvää kannata vaihtaa, hän jatkaa.
Lahtisen kasvattajaseura Ykkösen Ilves oli "Ladan" perässä.
– Katsoin tässä vaiheessa Veikkausliigan ja europelit urani kannalta tärkeämmiksi. Myös uusi valmentaja Juha Malinen tuo minulle lisäintoa. Hän on osoittanut olevansa ammattimies ja uskon sopivani hänen pelitapaansa.

Valmentaja Malinen on tyytyväinen myös Lahtisen jatkoon.
– Hän on jo perusropsilainen pelaaja, työteliäs ja peräänantamaton. Hänen ominaisuuksillaan on aina käyttöä.
Malinen uskoo Lahtisella olevan vielä enemmän annettavaa myös joukkueen hyökkäyspeliin.
– Uskon, että "Ladan" peliä voidaan vielä kehittää, ja maaleja ja syöttöpisteitä kertyy nykyistä paremmin.
RoPSin viime kauden joukkueen runko näyttää säilyvän hyvin kasassa.
– Pelaajat haluavat jäädä RoPSiin, se on hieno signaali myös tavoittelemiemme uusien pelaajien suuntaan, Malinen iloitsee.

Markku Saukko
© 2013 Lapin KansaLuettu 1736 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309