ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 marraskuu 2013 10:50

Kaksijakoinen kausi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Hietakangas Antti Hietakangas

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Antti Hietakankaan tunnelmat ovat hieman kaksijakoiset jalkapallokauden päättyessä. Suomen Cupin mestaruus ja sen tuoma europaikka olivat paljon enemmän, mitä seura kilpailussa tavoitteli. Toisaalta Veikkausliigassa sijoitus jäi kauas tavoitteeksi asetetusta kuudennesta sijasta.

”Kaksijakoinen kausi. Cupin voitto on upea saavutus, mutta liigassa näimme kuinka kovasta sarjasta on kysymys. Sijoitukseen toiseksi viimeisenä emme voi olla tyytyväisiä.”
Hietakankaan mielestä tilaisuus voittaa cup ja siihen satsaaminen söivät liigamenestystä.
”Otimme tietynlaisen riskin panostamalla cupiin liigamenestyksen kustannuksella. Pelaajia säästeltiin ja keskittyminen oli cupissa. Se onneksi kannatti! Cupin voiton jälkeen joukkue tajusi, ettei mahdollisuuksia kuuden joukkoon enää ole ja loppukausi meni vähän pelailuksi. Vastuuta saivat sellaisetkin pelaajat, jotka eivät toisessa tilanteessa olisi pelanneet niin paljon. Koko joukkue on ammattilaisia, mutta eihän laatu koko pelaajaringissä ole yhtä kova.”

RoPSin tavoitteet tulevaisuutta varten ovat selvät.
”Toimintaa täytyy kehittää koko ajan ammattimaisemmaksi”, Hietakangas sanoo.
RoPS aikoo vakiinnuttaa paikkansa menestyvänä joukkueena.
Ensi kauden joukkueen rakentamisessa uudella päävalmentajalla Juha Malisella on iso rooli ja tavoitteena on, että Malinen saa kiinnitettyä haluamansa pelaajat RoPSiin.
”Cupin voitto ja europelit lisäävät RoPSin vetovoimaa pelaajamarkkinoilla. Todennäköisesti säästämme muutaman täsmähankinnan europelejä varten. Seuran tavoite ei ole vain osallistua Eurooppaliigan karsintoihin”, toimitusjohtaja linjaa.
RoPSin joukkue lomailee hetken ja kokoontuu Malisen johdolla harjoituksiin 6. marraskuuta.
Siihen mennessä seura neuvottelee jatkokontrahdeista nykyisen pelaajistonsa kanssa ja havittelee uusia miehiä.

Vuoden pelaaja: Antti Okkonen

Valintani RoPSin vuoden tärkeimmäksi pelaajaksi on kapteeni, ”Keskikentän kenraali” Antti Okkonen.
Okkonen oli loukkaantumisesta toivuttuaan koko Veikkausliigan parhaimpia puolustavia keskikenttäpelaajia ja aivan poikkeuksellisen suuressa roolissa RoPSin pelin kokonaisvaltaisena organisoijana. Okkonen suojaa puolustuslinjaa äärimmäisen huolellisesti, hän on kova kaksinkamppailuissa ja myös vahva riistäjä. ”Suken” rooli hyökkäyssuuntaankin on iso, sillä hän pystyy myös käynnistämään peliä alhaalta. Okkosen avaavat syötöt ovat oivaltavia ja tarkkoja.
Kokonaisuudessaan Okkonen on hänen ulkomaanvuosiensa pelillisellä tasolla. Kapteeni on myös joukkueensa kiistaton henkinen johtaja, tuki ja turva vaikeilla hetkillä. Yksittäisissä isoissa otteluissa monissa liemissä marinoidun pelaajan rooli korostuu, joten ensi kesän europeleissä Okkonen on RoPSille korvaamaton.

Markku Saukko
© 2013 Uusi RovaniemiLuettu 1992 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309