ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 lokakuu 2013 10:25

”Tästä kropasta otettu kaikki irti mitä saatu”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tuomo Könönen ja Kari Virtanen hyvästelivät RoPSin kannattajat sunnuntaina keskuskentällä. Taustalla myös muu joukkue. Tuomo Könönen ja Kari Virtanen hyvästelivät RoPSin kannattajat sunnuntaina keskuskentällä. Taustalla myös muu joukkue. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran puolustajan Tuomo Könösen uran viimeisestä pääsarjaottelusta ei tullut toivottua paraatimarssia voiton tielle. Könösen "exä" Myllykosken Pallo syötti isännille koleat jäähyväiset ja vei Veikkausliigapisteet Kymenlaaksoon 0-1 (0-0) tuloksella.

– Vähän sellainen tunne tuli, että tulipahan pelattua.
Siis 258 liigaottelun jälkeen?
– Ei kun tästä ottelusta. Uraani olen tyytyväinen. Tästä kropasta on otettu kaikki irti mitä on saatu, vakuutti "Tume" taiston tauottua.
Minkäänlaista lopettamisen haikeutta ei Könösen puheissa tai eleissä näkynyt.
– Sellainen ei ole vielä lyönyt päälle. Juhliakaan ei ehdi pitää, sillä maanantaiaamuna odottavat työt Torniossa.
Jalkapallokentiltä Könönen ei aio kadota kirveelläkään.
– Pallon parissa olen varmasti oman pojan juniorijoukkueen valmentajana Kemissä. Voi olla, että vielä pelailenkin, mutta omilla ehdoilla, Könönen tarkentaa.
Vieressä istuva valmentaja Kari Virtanen ehdottaa jo sopimuksen tekoa PS Kemiin, jonka nousu Ykköseen kariutui lauantai-iltana.
– Se saattoi olla "Tumen" onni, "Karo"virnistää.
Könönen on tullut Virtaselle tutuksi myös apuvalmentajan tehtävissä, joita hän on tehnyt tehnyt RoPSissa pelaamisen ohella.
– Tarjosin "Tumelle" ottelupalaverin pitoa viimeisen ottelun alla, mutta siihen hän ei ollut valmis.
Virtanen myönsi, että joukkueen tavoitteena oli sunnuntaina pelata pisteet Tuomo Könöselle.
– Ehkä hänen pitää lähteä vielä ensi lauantaiksi Pietarsaareen, kun ukkoja tippui jälleen vahvuudesta.
"Karo" tunnusti, että RoPSin viime pelit ovat olleet vähän pelailua ja laskettelua. Ringistä on kadonnut liian monta pelaajaa sairaslistalle.

Könönen oli tyytyväinen, että viimeisen pelin vastustaja oli MyPa. Hän edusti seuraa viisi kautta.
– Harmittaa silti, että hävittiin, mutta ehkä MyPa tämän ansaitsi. Olimme ensimmäisen jakson ihan "lapasia". Toiselle tehtiin muutoksia ja se auttoi.
Könösen mukaan hänellä on ollut onni pelata Suomen pääsarjaa seuroissa, joissa asiat on hoidettu viimeisen päälle.
– Tässä kaudessa erityisen hienoa on, että pojat pääsevät ensi kaudella pelaamaan euro-otteluja. Ne ovat pelaajille kohokohtia.

Könönen sai toisella jaksolla paikan yrittää ratkaista ottelu vapaapotkusta vasenjalkaiselle mieluisasta paikasta. Löysä veto päätyi nippa nappa MyPa-vahti Jere Pyhärannan syliin.
– Vapari oli yhtä väsynyt kuin mieskin, Könönen naurahti.
– Meistä se näytti melkein maalivahdille palautukselta, Virtanen jatkoi.
Vaparin jälkeen MyPa iski vastaan toppari Tommi Vesalan voimin. Vahva nousu ja hyvä syöttö vapautti Sasha Anttilaisen, joka tälläsi voittomaalin alanurkkaan 72. minuutilla.
RoPS hyökkäsi perään vauhdilla ja Emenike näytti vihdoin onnistuvan kun "tsippi" leijaili yli maalivahdin. Vesala ilmeistyi kuitenkin paikalle ja pelasti varman maalin.
– Olihan se mukava kaksiminuuttinen. Onneksi kaveri "tsippasi" pallon - muuten en olisi ehtinyt, yllätyskomennuksen toppariksi saanut Vesala kertoi.
Toppari-kapteeni Tuomas Aho ilmoitti aamulla ettei pysty pelaamaan.
– Veslalan piti olla laitaraataja, mutta hyvä näin. Tämä oli minulle ensimmäinen voitto Rovaniemellä koskaan, huokaisi MyPan jättävä ja FC Lahden luotsiksi siirtyvä Toni Korkeakunnas. Hän laski, että MyPalla on vielä saumat jopa nelossijaan jos kaikki natsaa päätöskierroksella.

 Rovaniemen kaupunki luovutti kaupunginjohtaja Esko Lotvosen (toinen oik.) johdolla RoPSille 5000 euron tunnustuspalkinnon Suomen cupin voitosta. (Kuva: Pekka Aho)

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2562 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309