ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 21 lokakuu 2013 10:14

Maanoja lähdössä KuPSiin - topparit lähellä jäädä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Valmentajan tehtävät jättävä Kari Virtanen pitäisi myös kiinni liigan parhaasta toppariparista Obilor (vas.) - Ndukaku. RoPS on neuvottelut kaksikon kanssa ja jos he Suomessa jatkavat, paikka on Rovaniemi. Valmentajan tehtävät jättävä Kari Virtanen pitäisi myös kiinni liigan parhaasta toppariparista Obilor (vas.) - Ndukaku. RoPS on neuvottelut kaksikon kanssa ja jos he Suomessa jatkavat, paikka on Rovaniemi. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran maalivahtiosasto muuttuu ensi kaudella, kun "varma tieto" kertoo Tomi Maanojan siirtyvän Kuopion Palloseuran veskariksi kahden vuoden sopimuksella.

– Tällainen tieto minullakin on. Meidän kohdalta voin sanoa Maanojan todenneen, ettemme ole lähelläkään sopimusasioissa, kertoi RoPSin puheenjohtaja Risto Niva.
Nivan tietojen mukaan siirrosta olisi sovittu jo aiemmin kesällä.
RoPSin onneksi joukkueessa on toinenkin hyvä maalivahti Oskari Forsman, jolla on myös jatkopesti seuraan. Eilenkin Forsman esitti napakoita otteita ja oli pohjustamassa panoksellaan Suomen cupin voittoa ja pääsyä eurokentille.
Kuumin kysymys sopimusasioissa koskeen nigerialaisen toppariparin Obilor-Ndukaku jatkoa RoPSissa.
– He ovat ulkomaalaispelaajat, jotka ehdottomasti haluamme pitää. Sen voin kertoa, että lähellä ollaan. Jos he pelaavat Suomessa, seura on RoPS. Nyt kyse on lähinnä siitä, päädytäänkö yhden vain kahden vuoden paperiin ja kuka saa rahat jos he siirtyvät ulkomaille, Niva summasi.
Puheenjohtaja kertoo sopimusneuvotteluja käydyn liki kaikkien pelaajien kanssa. Avainpelaajia sopimusasioissa on topparien ohella mm. Nicholas Otaru.
UIkomaalaisista jatkosopimus on Victor Turcioksen kanssa. Risto Nivan mukaan ulkomaalaispelaajien määräksi on raamitettu viisi.
Tämän kauden joukkueesta pestejä tulee myös katkeamaan. RoPSilla on tällä hetkellä voimassa vajaat 10 pelaajasopimusta. Tähän joukkoon kuuluu myös cupfinaalin ratkaisija Aleksander Kokko.
– Pari valmista sopimusta on, mutta niitä ei vielä julkaista. Tavoitteena on saada neuvottelut päätöksen tämän kauden pelaajien osalta mahdollisimman pian
Uusi päävalmentaja Juha Malinen on Nivan mukaan ollut aktiivisesti yhteydessä muutamiin suomalaispelaajiin.
– Tavoitteena on, että ensi kauden runko on valmis marraskuussa. Ulkomaalaisten osalta täsmähankinnat ajoittuvat talveen.

Ensi kauden liigakuvioista on kehittymässä mielenkiintoinen varsinkin sarjan alkamisajankohdasta.
– Liigassa ajetaan nyt tosissaan starttia jo maaliskuulle. Tämä oli esillä liigahallituksen kokouksessa ja asiaa puidaan uudelleen parin viikon kuluttua. Me olemme ehdottomasti muutosta vastaan, mutta ratkaisu tehdään enemmistöpäätöksellä, Niva kertoo.
RoPSille on kaavailtu jopa kahta kotipeliä maaliskuulle, kun Rovaniemellä on lämmitettävä keinonurmi. Tällä kaudella pelit alkoivat huhtikuun puolivälissä.
– Tällä kaudella puhuttiin otteluruuhkasta ja sitä yritetään nyt helpottaa tällä tavalla. Ei tunnu hirveän järkevältä ratkaisulta. Tällainen ratkaisu on tosi iso haaste kaikille osapuolille, Niva näkee. Häntä epäilyttää mm. yleisön saaminen katsomoon maaliskuussa.

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2621 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309