ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 lokakuu 2013 08:38

RoPSin jalat vielä cupjuhlissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin parhaan paikan hutiloi maalin yli jamaikalainen Akeem Priestley. Pallon sijasta verkkoon päätyi Priestley. RoPSin parhaan paikan hutiloi maalin yli jamaikalainen Akeem Priestley. Pallon sijasta verkkoon päätyi Priestley. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseura makusteli edelleen jalkapallon Suomen cupin voittoa, kun Veikkausliiga jatkui keskiviikkoiltana Rovaniemen keskuskentällä. Vierailija Inter Turku oli selvästi nälkäisempi rykmentti ja voitti kohtaamisen ansaitusti 1-2 (0-2).

– Huono peli meiltä. Kaikki ei ollut niin kuin piti. Nyt puuttui joukkuepelaaminen, tahto ja toisen auttaminen, summasi kapteeni Antti Okkonen cupmestareiden esityksen.
RoPS hävisi pelin jo avausjaksolla kun turkulaiset iskivät kahdesti. Avausmaali oli suuntaa antava. Ranskalainen Guy Gnabouyou täräytti voimalla noin 20 metristä. Pallo osui toppari Ndukakuun ja painui maaliin palanneen Tomi Maanojan ulottumattomiin.
Niitti tuli jakson viimeisellä minuutilla, kun Maanojan nopea avaus lipesi Albin Granlundin jaloista. Severi Paajanen kiitti, purjehti hetken matkaa ja latasi vasurilla pallon samaan nurkkaan kuin Gnabouyou.
RoPS ryhdistäytyi toisella jaksolla vaihtojenkin myötä, mutta enemmän näennäisesti. Illan tuhlari oli jamaikalaishyökkääjä Akeem Priestley , joka onnistui puskemaan Nicholas Otarun täsmätarjoilun yli tyhjän maalin. Avausjaksolla Priestleyn läpiajon hoiti maalivahti Jere Koponen. Hieman lohtua yli 1700 katsojalle toi loppuhetkillä laitapakki Albin Granlund purjehtimalla oikealta maalintekoalueelle ja täräyttämällä pallon verkkoon, 1-2.

– Hävisimme nyt laadukkaalle joukkueelle. Inter oli selvästi parempi ja me lähinnä juoksimme perässä, näki RoPS-valmentaja Kari Virtanen.
Hän myönsi, että valmistautuminen ei kaiketi osunut nappiin lähelläkään kaikilta pelaajilta.
– Olivatko esimerkiksi meidän ulkomaalaispelaajat omalla tasollaan, Virtanen kyseli aiheellisesti.
Vasemman laidan pikajuna Emenike tuli kentälle yhdessä Tuomo Könösen kanssa 2. jakson alusta. Nigerialainen on kyllä menettänyt paljon pelistään alkukauteen verrattuna. Harhautuksiin ei mene enää kukaan ja keskityksistä sekä laukauksista on laatu kadonnut ajat sitten. Noinkohan pesti jatkuu ensi kaudella Rovaniemellä...

Inter-kapteeni Henri Lehtonen kertoi joukkueen karvanneen RoPSia normaalia ylempää ja se puri.
– Onnistuimme tyrehdyttämään RoPSin rakentelun alkuunsa.
Muuten viime kauden mitalijoukkueen kaudesta ei ole paljon lapsille kertomista, vaikka otteet ovat parantuneen viime viikkoina.
– Mitalit ovat karanneet, mutta liigapaikka on sentään varma. Yritämme nyt jatkaa tätä "voittoputkea", Lehtonen hymähti.
RoPSilla on muiden tapaan työstettävänä vielä kolme liigapeliä. Mielenkiintoisin on edessä sunnuntaina Helsingissä, missä HJK aikoo viimeistään varmistaa liigamestaruutensa. Onko RoPS vain osallistumassa mestaruusjuhliin vai pelaamassa voitosta?
– Hyvä kysymys. Kyllä me jonkun joukkueen vielä yritämme voittaa, vakuutti valmentaja Virtanen.
Keskiviikon peli näytti, missä RoPSilla on huutavin pula pelaajista. Kun cupsankari Aleksandr Kokko palasi nivusensa kanssa sairaslistalle, joukkueella ei ole käytännössä yhtään todellista maalintekijää. Eilisistä paikoista olisi verkko taatusti venynyt kerran tai kaksi jos joukkueella olisi edes toinen hyökkääjä.

Kolme jäljellä
RoPSin kaudesta on pelaamatta kolme ottelua.
Ensi sunnuntaina 6.10. RoPS kohtaa HJK:n Helsingissä (Kutosen tv-ottelu).
Kauden viimeinen kotiottelu on sunnuntaina 20.10. klo 14. Vastassa on Myllykosken Pallo.
RoPSin kausi päättyy Jaron vieraana Pietarsaaressa lauantaina 26.10.

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1862 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309