ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 30 syyskuu 2013 14:03

Onko Keskuskenttä eurokunnossa?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin fanit saattavat joutua matkustamaan, jos haluavat nähdä tulevat kotipelit Eurooppa-liigassa. Helsinkiin kannatti matkustaa, sillä fanitkin pääsivät ihailemaan Suomen cupin voittokannua. Kuvassa RoPSin pelaaja Antti Peura. RoPSin fanit saattavat joutua matkustamaan, jos haluavat nähdä tulevat kotipelit Eurooppa-liigassa. Helsinkiin kannatti matkustaa, sillä fanitkin pääsivät ihailemaan Suomen cupin voittokannua. Kuvassa RoPSin pelaaja Antti Peura. Kuva: Jussi Leinonen

Jalkapallon Suomen cupin lauantaina voittanut Rovaniemen Palloseura pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigan ensimmäisellä karsintakierroksella. RoPSin kotiareena Rovaniemen Keskuskenttä ei täytä europelien lisenssivaatimuksia.Voiko RoPS pelata europelejä kotikentällään, Suomen Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen?
– Onneksi olkoon Rovaniemelle, Suomen cupin voitto oli ansaittu. Valitettavasti ensi kauden europelien suhteen näyttää tällä hetkellä lohduttomalta, kun arvioidaan mahdollisuuksia pelata Rovaniemellä. Euroopan jalkapalloliitolla (UEFA) on tiukat olosuhdevaatimukset, joka ovat muuttuneet merkittävästi niistä vuosista jolloin RoPS pelasi edellisen kerran europelejä.
– Keskuskentän tekonurmi testattiin vastikään, ja se läpäisi vaatimukset. Myös valaistus on riittävällä tasolla.
– Sen sijaan puutelista on liian pitkä. 1 500 katsojalle pitää olla yksittäisistuimet ja katettu paikka. Sosiaalitilat ovat kokonaisuutena puutteelliset.

IFK Mariehahm sai UEFA:lta poikkeusluvan ensimmäisen karsintakierroksen peliinsä. Onko RoPSilla mahdollisuus anoa poikkeuslupaa?
– Maarianhaminassa tehtiin stadiontarkastus, ja se sai poikkeusluvan ensimmäisen ja toisen kierroksen otteluihin. RoPSillakin on mahdollisuus pyytää UEFA:lta tällaista stadiontarkastusta, mutta Keskuskentällä pitää tapahtua tosi paljon parannusta. Esimerkiksi siirtokatsomot ovat pannassa.
– En pidä aivan mahdottomana, että poikkeuslupa voisi hellitä. Se vaatii luonnollisesti toimenpiteitä Rovaniemen Keskuskentällä. Olemmekin sen asian tiimoilta yhteyksissä seuraan ja Rovaniemen kaupunkiin jo lähipäivinä.

Missä RoPS voi pelata kotiottelunsa?
– Oulun Raatti on tällä hetkellä lähin eurovaatimukset täyttävä kenttä. Jos RoPS menee Eurooppa-liigassa eteenpäin esimerkiksi kolmannelle kierrokselle, vaatimukset kasvavat. Silloin yksittäisistuimet ja katettu paikka pitää olla 4 500 katsojalle.

Jaarli Pirkkiö
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 3101 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309