ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 syyskuu 2013 14:26

Kolumni: Europs!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Koko toimittajanurani olen odottanut tätä hetkeä: Saan iskeä otsikoksi RoPSin 1990-luvun vaihteen sloganin!
Tuo slogan tuo mieleeni menestysnälkäisen ja menestyvän RoPSin, joukkueen joka tappeli vuosittain Veikkausliigan mitaleista ja vilisi nimekkäitä pelaajia. Keskuskentällä elettiin upeaa futiskultturia. Nyt ne ajat tulevat takaisin. RoPS palaa ensi kaudella Euroopan kentille, ensimmäisen kerran sitten kauden 1990-1991.

Cupin voitto ja europelit tuovat seuran kassaan varmaa rahaa 150 000 euroa. Sillä saa palkattua kaudeksi viisi kohtuullisen kovaa liigapelaajaa tai kolme tähteä. Lisäksi sponsorirahavirta varmasti kasvaa, ja europelien lipputuloistakin irtoaa lisätuloja. Jos joukkue etenee Euroopassa lähtötelineitä pitemmälle, kassakone kilisee lisää.

Europeli avittavat myös ensi kauden joukkueen rakentamisessa. Tämän kauden joukkueen runkomiehet Obilor ja Ndukaku on varmasti helpompi pitää Rovaniemellä tässä tilanteessa. Nuorukaisille kansainväliset ottelut ovat mahtava näyttöpaikka isompiin ympyröihin, ja samalla RoPSille mahdollisuus pelaajamyyntiin. Ulkomaille lähtijöitä on joukkueessa muitakin, ainakin Victor Turcios ja cup-sankari Kokko. Kari Virtasen pesti RoPSissa päättyy sesongin jälkeen. "Piikkiön Oraakkeli" on tehnyt uskomattoman hyvää työtä. Viime kaudella hän valmensi joukkueen ylivoimaiseen Veikkausliiganousuun ja Ykkösen mestaruuteen. Hänen RoPS-kautensa huipentuu cupin voittoon ja komeaan sarjapaikan säilyttämiseen liigassa. Paljon kahdessa vuodessa!

Cup-huuma huipentui Helsingissä. Joukkueen ja sitä kannattaneen yleisön lappilaisen raivokas hurmos tuuletti pääkaupunkia kuin tunturituuli.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2074 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309