ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 23 syyskuu 2013 08:26

”Cupfinaalissa vastassa on taatusti kovempi RoPS”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Antti Peura (oik.) ja Joonas Pennanen törmäyskurssilla KuPSin Miikka Ilon kanssa Veikkausliigan ottelussa Kuopiossa. RoPSin Antti Peura (oik.) ja Joonas Pennanen törmäyskurssilla KuPSin Miikka Ilon kanssa Veikkausliigan ottelussa Kuopiossa. Kuva: Olli Herranen

Ensi viikonlopun jalkapallon Suomen cupin kenraaliharjoitus käytiin sunnuntaina Kuopiossa liigakamppailun merkeissä. Kuopion Palloseura otti pienoisen niskalenkin Rovaniemen Palloseurasta 2-0 (2-0) voitollaan. Ottelun hahmo oli 300:nnen liigaottelunsa pelannut KuPSin maalipörssin ykkönen Ilja Venäläinen.

Venäläinen teki joukkueensa ensimmäisen osuman 36. minuutilla. Syötön antoi Dudu, joka puolestaan teki ensimmäisen puoliajan lisäajalla KuPSin toisen maalin nuoren Joel Vartiaisen passista. Kaksikko Venäläinen-Dudu hallitsi kamppailua etenkin maalittomalla toisella puoliajalla.
RoPSin rosterista puuttuivat luottotopparit Obilor ja Ndukaku, Ville Saxman, Mika Lahtinen ja Alexander Kokko, joita säästeltiin tulevaa viikonloppua varten. Tosin myös KuPSilta puuttuivat Ats Purje, Rami Hakanpää ja Omar Colley avauksesta.

RoPSia jäivät harmittamaan kaksi ensimmäisellä puoliajalla heiltä hylättyä maalia. Pallo toimitettiin KuPSin verkkoon 8. ja 27. minuutin kohdalla. Ensimmäisen kohdalla häirittiin KuPSin maalivahti Mika Hilanderia ja toinen osuma tuli paitsiosta.
– Tuon paitsiomaalin kyllä ymmärrän, mutta maalivahdin häirintää en. Siinä erotuomari Jari Järvinen totesi häiritsijäksi Joonas Pennasen, joka ei ollut mailla eikä halmeilla. Puoliajalla hän tivattaessa vaihtoi miehen Olli Pöyliöksi. Joskus vain tapahtuu, että tuomari pilaa hyvän pelin, harmitteli RoPSin kapteeni Antti Okkonen.
Okkonen myös totesi, ettei tämä RoPSin ja KuPSin välillä jää tähän.
– Suomen cupin loppuottelu on kova juttu niin Rovaniemelle kuin rovaniemeläisillekin. Lauantaina Helsingissä esiintyy aivan toisenlainen ja kovempi RoPS. Emme missään tapauksessa anna periksi. Tämä ottelu oli kaksijakoinen. KuPSin avausmaaliin asti pelasimme hyvin, en ymmärrä mitä sitten tapahtui, ihmetteli suunsoitosta varoituksen hankkinut Okkonen.
RoPSin valmentaja Kari Virtanen oli samoilla linjoilla Okkosen kanssa.
– Antti puhui asiaa. Meidän puolustuksemme ei ollut tällä kertaa niin hyvä kuin olisi pitänyt olla. Jotain jäi myös puoliajalla pukukoppiin, ilmeisesti pelihalut. Siinä olen totisesti yhtä mieltä Okkosen kanssa, että ensi lauantaina KuPSia vastassa on kovempi RoPS, vakuutti Virtanen.

KuPS pystyi toisella puoliajalla luomaan tukun maalipaikkoja. Joukkue painoi päälle kuin herhiläinen ja RoPSilla oli suuria vaikeuksia käynnistää hyökkäyksiään. Paras maalipaikka siunaantui Pennaselle, joka pisti maalin edestä Antti Peuran syötön maalin ylitse.
– Oltiin parempia ja ansaittiin voitto, totesi 12. maalinsa juhlaottelussaan viimeistellyt Venäläinen lakonisesti.
RoPSin joukkue oli tällä kertaa väritöntä ja saamatonta massaa. Ennen ensi lauantaita on syytä kokoontua porukalla peilin eteen miettimään syntyjä syviä.
KuPSilla ja sen pääomistajalla Ari Lahdella oli RoPS-ottelussa tarkoitus hyväntekeväisyyden nimissä saavuttaa Keskuskentän Areenan uusi yleisöennätys. Ennätys on stadionin avausottelusta, hieman yli 4400 katsojaa. Tavoitteesta kuitenkin jäätiin tällä kertaa pari tuhatta silmäparia.

Kohti finaalia
RoPS ja KuPS kohtaavat Suomen cupin finaalissa ensi lauantaina Helsingin Sonera-stadionilla klo 15.30.
RoPS pelaa finaalissa 4. kerran. Ainoa voitto on vuodelta 1986.

Kari Leskinen
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2777 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309