ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 06 syyskuu 2013 11:18

Juha Malinen hyppää RoPSin puikkoihin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ylen jalkapallokommentaattorinakin toimiva Juha Malinen valmentaa ensi kaudella RoPSia. Ylen jalkapallokommentaattorinakin toimiva Juha Malinen valmentaa ensi kaudella RoPSia. Kuva: Jussi Eskola

Veikkausliigassa vahvaa kautta pelaava sarjanousija ja Suomen Cupin finaaliin rynninyt Rovaniemen Palloseura saa ensi kaudeksi uuden päävalmentajan. RoPSin Ykkösestä liigaan ja tämän kauden menestykseen luotsanneen Kari Virtasen sopimus päättyy tähän kauteen, ja hänen työtään jatkaa FC Lahden nykyinen päävalmentaja Juha Malinen.

Malinen ja RoPS ovat tehneet kahden vuoden kontrahdin, joka sisältää option kolmannesta kaudesta.
– Tulen älyttömän mielelläni Rovaniemelle, ja olen otettu, että minut sinne haluttiin, tyytyväinen Malinen kertoo.
RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas on innostunut valmentajakaappauksesta.
– Olemme tyytyväisiä, että saamme loistavaa työtä tehneen "Karon" työn jatkajaksi nimimiehen, joka on sopiva Pohjois-Suomen jalkapallon lippulaivan vetäjäksi.

Malinen on vielä maltillinen RoPSia koskevien suunnitelmiensa suhteen.
– Haluan korostaa, että tällä hetkellä keskityn täysillä nykyiseen työhöni FC Lahden päävalmentajana, josta olen älyttömästi nauttinut. Haluan myös antaa täyden työrauhan RoPSin nykyiselle valmennukselle ja joukkueelle. He ovat menestyneet erinomaisesti ja pelaavat Suomen Cupin finaalissa, Malinen jatkaa.
– Olen keskustellut toimitusjohtaja Hietakankaan ja puheenjohtaja Risto Nivan kanssa asioista, ja olen vakuuttunut RoPSin tulevaisuuden mahdollisuuksista. Saan tilaisuuden viedä koko Pohjois-Suomen jalkapalloa eteenpäin, Malinen hehkuttaa.

Malinen on 55-vuotias meritoitunut valmentaja. Kovinta jälkeä hän on tehnyt Myllykosken Pallon valmentajana, jolloin hän saavutti Veikkausliigan hopeaa ja kolme pronssia. Mitaleille hän on luotsannut myös Turun Palloseuran (pronssia 1996), jonka hän vei myös Suomen Cupin voittoon vuonna 1994. Malinen on valmentanut myös Kazakstanissa seurajoukkuetasolla ja maan U 21-maajoukkuetta.
Kari Virtanen päätti itse, ettei halua jatkaa työtään Rovaniemellä tämän kauden päätyttyä.
" –Karo" ilmoitti, ettei jatka enää ensi kaudella, joten liigajoukkueen tärkein kysymys oli tärkeä saada ratkaistua hyvissä ajoin, Hietakangas kertoo.
– Muu valmennustiimi valitaan myöhemmin, ja sen muodostamisessa päävalmentajalla on tietysti iso rooli, toimitusjohtaja linjaa.
Juha Malinen aloittaa työt RoPSissa vuoden 2014 alussa.

Juha Malinen
Syntynyt vuonna 1958.
Koulutus: luokanopettaja 1978, UEFA PRO valmentaja 2003
Saavutukset valmentajana: Suomen Cup 1994, Veikkausliigan hopeaa 2002, pronssia 1996, 1999-2001, liigacup 2006, Ykkösen voitto 2005, 2009
Liigaotteluja valmentajana: 380
Seurat: Assi IF (Ruotsi), Oulun Luistinseura (juniorit), Oulun Pelimiehet, Oulun Luistinseura, Rauman Pallo, Suomen U15 – U16-maajoukkue, FC Oulu, TPS, MyPa, KuPS, FK Shahtjor Karaganda (Kazakstan), Kazakstanin U 21-maajoukkue, AC Oulu, FC Haka, FC Lahti.
Perhe: vaimo ja kaksi tytärtä.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Kommentti: Intohimoinen pelaajien kehittäjä on myös uuden edessä

Rovaniemen Palloseura on linjannut pitkän ajan toimintansa päämääräksi omien kasvattien ja laajemmin pohjois-suomalaisten pelaajien jalostamisen huipulle. Tämän projektin näkökulmasta Juha Malinen on erinomainen valinta edustusjoukkueen päävalmentajaksi. Luokanopettaja Malinen on intohimoinen pelin kehittäjä ja pelaajien opettaja.

Malinen pystyy kehittämään koko RoPSin toimintaa juniorijoukkueista edustusjoukkueeseen saakka. RoPSin kunnianhimoinen hanke juniorijoukkueiden ja edustusjoukkueen yhtenäisestä pelitavasta saa osaavan rakennusmiehen. Oululaisena Malinen on luonteva valinta johtamaan pohjoisen futiksen ykkösseuraa. Räväkkänä mediapersoonana hän tuo myös kosolti huomioarvoa RoPSille.

Liigajoukkueen päävalmentajana Malinen poikkeaa rajusti edeltäjästään Kari Virtasesta. Virtanen lähestyy peliä puolustuspelin kautta, kun taas Malisen joukkueet ovat tunnettuja pyrkimyksestään pallokontrolliin ja aktiivisesta prässistään. Virtanen on ennen kaikkea voittava valmentaja, joka pystyy puristamaan rajallisesta materiaalista maksimitehot irti. Malinen on toki menestynyt, meriiteillä mitattuna paljon Virtasta paremmin, mutta menestyäkseen hän on yleensä tarvinnut aina varsin laadukkaan pelaajamateriaalin.

Virtanen jättää Maliselle perinnöksi luomansa ropsilaisen voittamisen kulttuurin, jossa menestys otettiin käytettävissä olevilla pelaajilla. Kokeneen Malisen suurin haaste on menestyä RoPSin resursseilla, kun menestystä ei voi ostaa jokaisessa siirtoikkunassa. Niukkuuteen Malinen tottui jo viime vuosinaan AC Oulussa, mutta myös menestys karttoi miestä. Uskon, että aina oppimaan avoin Malinen on valmis vastaamaan tähän haasteeseen.

Markku Saukko

Luettu 3071 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309