ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 15 elokuu 2013 09:16

”Perinteistä on pidettävä kiinni”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Lauantaina nähdään juhliiko RoPS IFK Mariehamnin kustannuksella. Voitolla joukkue etenee Suomen Cupin finaaliin. Lauantaina nähdään juhliiko RoPS IFK Mariehamnin kustannuksella. Voitolla joukkue etenee Suomen Cupin finaaliin. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura kohtaa lauantaina Suomen Cupin välierässä IFK Mariehamnin. Viimeksi rovaniemeläiset ovat pelanneet välierässä vuonna 1993. Tuolloin RoPS kukisti Valkeakosken Hakan vieraskentällä lukemin 1–2. Loppuottelussa RoPS hävisi Helsingin Jalkapalloklubille. Finaali pelattiin poikkeuksellisesti Porissa, eikä Helsingissä.

Tämän kauden cupissa RoPS pääsi suoraan viidennelle kierrokselle liigacupin menestyksen perusteella. Viidennellä kierroksella RoPS kukisti Turun Interin rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Seuraavalla kierroksella RoPS jysäytti "cup-jytkyn" pudottamalla HJK:n. Puolivälierissä RoPS nitisti Kakkosen Läntisen lohkon kärkiseuran Porin Jazzin vieraissa 0–3. Nyt RoPS on herkullisessa tilanteessa: Voitolla finaaliin Helsinkiin ja loppuottelun voitolla Euroopan kentille ensi kaudeksi. Välierä kotikentällä on ensimmäinen sitten kultaisen cup-voittokauden 1986.
– Viimeksi, kun välierä on Rovaniemellä on pelattu, se on voitettu. Perinteistä on pidettävä kiinni, RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas viittaa vuoden 1986 semifinaaliin.

Välierällä ja mahdollisella loppuottelulla on RoPSille iso merkitys.
– Todella suuri, vaikka ei tämä kuitenkaan muuta pitkän linjan tavoitteita ja linjauksia. Ensin lähdemme voittamaan semifinaalia, johon vakaasti uskon. Sitten menemme voittamaan finaalia, joka on tämän kauden suuri unelma.
Toimitusjohtaja odottaa Keskuskentälle yleisöryntäystä.
– Toivon tämän kauden ennätysyleisöä, eli lähes 3000 katsojan lukemia.
RoPSille ottelu on jo kolmas kotipeli cupissa.
– Kyllä kotipelit ovat seuralle taloudellisesti pientä plussaa, Hietakangas valottaa cup-ottelujen rahapuolta.
– Edessä on kauden tähän asti tärkein peli. Toivottavasti yleisö on yhtä hieno kuin tähänkin asti, ja kannustaa vielä pisaran enemmän, niin me saisimme sen yhdennentoista kenttäpelaajan mukaan.

RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen oli pelaajana mukana, kun RoPS voitti cupin vuonna 1986. Välierässä RoPS kaatoi Kuopion Palloseuran jatkoajan jälkeen 3 – 1, ja "Karo" iski ottelussa maalin. Päävalmentaja ainakin tietää, miten cupissa menestytään. Onhan Virtasen vyöllä myös vuoden 1985 Ruotsin Cupin voitto.
– Niillä ei ole mitään merkitystä, en minä sinne kentälle mene, Virtanen virnuilee.
"Piikkiön Oraakkeli" on jo pitkään syventynyt maalinteko-ongelman ratkaisemiseen.
– Olemme harjoitellut maalintekoa paljon, keskiviikon treeneissäkin kolme varttia yhtä soittoa. Eihän sen pitäisi vaikeaa olla, vain syöttö ohi maalivahdin.
Virtasen katse on tiukasti välierässä.
– On edettävä ottelu kerrallaan. Täytyy toivoa, ettei pienestä ringistä putoa lisää pelaajia pois loukkaantumisten takia. Meidän on pystyttävä hyödyntämään paikkamme. Välierä on iso peli, muttei tähän ole mitään erityisiä ässiä hihassa.
Maarianhaminaa vastaan "Karo" korostaa puolustuspelin tärkeyttä.
– Erityisesti erikoistilanteet täytyy puolustaa paremmin kuin viime sunnuntain tappiollisessa liigapelissä.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1928 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309