ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 kesäkuu 2013 09:10

PÄIVÄN PELI: Vähintään piste vahvalta Hongalta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FC Honka (Espoo), Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 27.6. klo 18.30

Asetelma? ”Keskarille” saapuva Honka on äitynyt vaikean startin jälkeen erinomaiseen menoon. Sarjakakkonen on juuri nyt liigan kovavireisin joukkue. RoPS jäi pelin hallinnasta huolimatta tasapeliin VPS:n kanssa, ja maalinteko on joukkueelle tuskaisen vaikeaa. Tilannetta ei helpota Hongan erittäin vahva puolustuspeli. RoPS tarvitsee pisteitä ja pelannee kohtuullisen rohkeasti maalia metsästäen.

Seuraa näitä! Taistelu keskikentän herruudesta. Molemmilla joukkueilla on keskikentän keskustassa laadukkaita pelaajia. Vahvan kauden pelannut ”Keskikentän kenraali” Antti Okkonen on muodostanut loistavan pohjapelaajakaksikon Victor Turcioksen kanssa. Okkonen on keskeinen pelaaja RoPSin pelin organisoinnissa ja tasapainottamisessa. Okkonen pelaa tasaisen varmasti ottelusta toiseen. Hongan espanjalainen Ruben Palazuelos johtaa joukkueensa orkesteria ja on vahva pelaaja molempiin suuntiin. Kotimaansa lisäksi Palazuelos on pelannut Skotlannissa ja Bulgariassa.

Hongan kovissa sarjoissa marinoitunut keskuspuolustaja Abdoulaye Meite on ollut maineensa veroinen, ja esitykset ovat olleet täyttä rautaa. Myös hänen toppariparinsa Gideon Baah on ollut loistava. Tämän tason miehiä näkee Rovaniemellä harvoin!

Mika Lehkosuon valmentama Honka on perinteisesti luottanut voimakkaaseen pallokontrolliin ja lyhytsyöttöpeliin, ja peli on usein ollut melkoista ”hieromista.” Lehkosuo on luonut nahkaansa tälle kaudelle, ja Honka pelaa entistä suoraviivaisemmin ja nopeammin.

Oho! RoPS ei ole koskaan voittanut Honkaa liigaottelussa. Joukkueet ovat kohdanneet kahdeksan kertaa, ja vain kerran RoPS on venynyt tasapellin. Honka on voittanut loput seitsemän peliä.

Poissaolot? RoPSin Emenike, Albin Granlund, Aleksandr Kokko ja Mika-Matti Maisonvaara ovat todennäköisesti sivussa. Hongan Lum Rexhepi on loukkaantuneena.

Arvio? Jälleen tasainen ottelu, joka ratkeaa pienellä marginaalilla. Honka on kuntopuntarin kärkiporukka, mutta se on voittanut vieraissa vain kahdesti. RoPSin raudanluja kuristusote kotona pitää, ja ottelu päättyy tasapeliin tai niukkaan kotivoittoon.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa 

Luettu 2017 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309