ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 29 touko 2013 08:21

Päivän peli: ”Keskarille” tulee kovavireinen MyPa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kokoonpano on laadittu joukkueiden maanantain tilanteen mukaan. Kokoonpano on laadittu joukkueiden maanantain tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS – Myllykosken Pallo, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä keskiviikkona 29.5. klo 18.30

Asetelma? Viime kauden kuutonenMyPa pelaa hyvin organisoitunutta jalkapalloa. Pienellä budjetilla koottu ryhmä jyrää sarjassa toisena vain pisteen HJK:n takana ja ottelun vähemmän pelanneena. Kouvolalaiset ovat voittaneet kolme edellistä peliään hurjalla maalierolla 9- 0. Valmentaja Toni Korkeakunnas on mestari luomaan joukkueestaan tiiviin ja järjestäytyneen nipun. Otteluruuhkassa RoPS on pelannut cupin pelin lisäksi yhden liigaottelun enemmän kuinMyPa, joten vierasjoukkue tulee peliin tuoreemmilla jaloilla. Kari Virtaselle ei ole materiaalissaan varaa isompaan rotaatioon. Paremmin levännyt ja kovavireinen MyPa on hienoinen suosikki.

Seuraa näitä!
RoPSin on parannettava pallollista peliään hyökkäysalueella ja pidennettävä hyökkäyksien kestoa. Muuten MyPa ravaa väsyneeltä kotijoukkueelta jalat alta.
MyPan kärkipelaaja Pekka Sihvola on kasvanut Ykkösen maalitykistä liigatason huippumaalintekijäksi. Näätämäisesti maalipaikat haistava Sihvola on osunut tällä kaudella jo kuudesti. Pelaamassaan 95 liigaottelussa Sihvola on osunut 31 kertaa. ”Peksi” on pelannut liigaa viidessä seurassa (Jokerit, Honka, Lahti, Haka ja MyPa) Sihvola soveltuu MyPan nopeaan peliin erinomaisesti, sillä parhaimmillaan hän on juoksuissa puolustuslinjan selustaan. Hieman köykäinen kärki ei viihdy painissa toppareiden kanssa. Kaudella 2009 Sihvola voitti Ykkösen maalikuninkuuden 20 kaapilla FC Hämeenlinnassa.

Oho! ”Toke” Korkeakunnas valmensi aiemmin helsinkiläistä FC Viikinkejä. Hänen MyPa-ryhmässään on nyt peräti viisi ex-Viikinkiä, ja tukku muiden helsinkiläisseurojen kasvatteja.

Poissaolot? RoPSista sairastuvalla ovat Ndukaku ja Albin Granlund, Ville Saxmanin pelaaminen on epävarmaa. MyPan riveistä puuttuvat Sasha Anttilainen, Yannick Salmon, Riku Heinonen ja Ville Salmikivi.

Arvio? Ottelu on kahden hyvin organisoituneen ja varsin suoraviivaisesti pelaavan joukkueen tarkkaa, mutta nopeaa peliä. Ottelu päättyy tasapeliin tai niukkaan vierasvoittoon.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2104 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309