ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 14 huhtikuu 2013 09:45

Päivän peli: Sarjanousijan innolla - taas

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – IFK Mariehamn, Veikkausliigan ottelu keskuskentällä sunnuntaina 14.4. klo 18.30.

Asetelma? Jo neljännen kerran 2000-luvulla liigaan noussut RoPS kohtaa avauskierroksella talvikaudella suurissa vaikeuksissa olleen IFK:n. ”Grönvitt” hävisi liigacupissa kaikki pelinsä, mutta kokenut valmentaja Pekka Lyyski saa koneen käyntiin kauden kuluessa. Viime kaudella IFK oli peräti neljäs sarjassa, mutta vaihtuvuus joukkueessa on ollut jälleen suurta. Avausottelussa kotijoukkue on valmiimpi ja lähtee peliin suosikkina.

Seuraa näitä! RoPSin Ataulla Guerralla on erinomaisia vahvuusalueita, mutta myös heikkouksia. Hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa hänen ei tarvitsekaan riistää ja repiä, mutta hänen täytyisi puolustaa aktiivisemmalla liikkeellä ja peittää syöttösuuntia. Guerra pelaa myös liian ylhäällä, jolloin etäisyys keskikentän pohjapelaajiin kasvaa pitkäksi. Jos Guerra operoisi hieman alempana, olisi hän paremmin pelattavissa.
IFK:n Petteri Forsell on parhaimmillaan lähes maaginen. Laiska taiteilijaluonne kypsyi huippupelaajaksi Lyyskin koulussa. Viime kaudella arvaamaton ja taitava pelintekijä iski yhdeksän maalia ja antoi kahdeksan maalisyöttöä 18 pelaamassaan ottelussa. Kesän siirtoikkunan aikana hän siirtyi Turkin pääsarjan Bursasporiin. Vastuu Turkissa jäi vähäiseksi, ja hän pelaa lainalla elokuuhun asti IFK:ssa, mutta palaa sitten Bursaan. Vapaassa roolissa mellastava Forsell on pelaaja, joka voi ratkoa pelejä yksin yhtä hyvin peli- kuin erikoistilanteistakin.

Oho! Viimeisen kymmen vuoden aikana RoPS on hävinnyt ensimmäisen kotiottelunsa liigassa ja Ykkösessä vain kahdesti, vuonna 2004 Hakalle 1-3 ja 2009 Interille 0-2.

Poissaolot? RoPSin vahvuudesta puuttuu varmuudella vain Tuomas Tyystälä. IFK:lta sivussa ovat pitkäaikaispotilaat Erik Lundberg ja Ekhiabhi Okodugha.

Arvio? IFK ei ole vielä valmis pallonhallintaan, ja luovuttaa vallan välineen suosiolla RoPSille. RoPSinkin pallokontrolli on vielä vajavaista, mutta kova tempo ja into riittävät avausvoittoon.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

 

Luettu 2693 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309