keskiviikko, 03 huhtikuu 2013 09:03

Olli Pöyliö debytoi maajoukkueessa

RoPSin Olli Pöyliö puki ensimmäistä kertaa Suomi-paidan päälleen. RoPSin Olli Pöyliö puki ensimmäistä kertaa Suomi-paidan päälleen. Kuva: Jani Meriläinen

Rovaniemen Palloseuran 17-vuotias keskikenttäpelaaja Olli Pöyliö pelasi ensimmäisen maaottelunsa Romaniassa tiistaina. Pöyliö tuli vaihdosta sisään ottelun 79. minuutilla. Suomi hävisi Bukarestin lähettyvillä pelatun ottelun isännille numeroin 2–0.

Suomi pelasi yli tunnin miesylivoimalla romanialaispelaajan katseltua punaista korttia, mutta ”Minihuuhkajat” eivät pystyneet tilannetta hyödyntämään. Romania iski avausosuman 32. minuutilla rangaistuspotkusta ja loppulukemat 83. minuutilla kauniilla kaukolaukauksella.
Etenkin ottelun alku oli Suomelle hankala, ja hieman epätasaiseen luonnonnurmeen tutustuminen kesti hetken.
– Pojat ovat harjoitelleet talven tekonurmella, joten tottuminen taas luonnonnurmeen otti aikansa, päävalmentaja Kimmo Lipponen kertoi.
Lipposen mukaan Suomi pääsi otteluun mukaan toisen puoliajan lopulla ja hallitsi toista jaksoa.
– Tämä on maalintekopeli, siinä emme tänään onnistuneet, päävalmentaja summasi.
Olli Pöyliö korvasi kentälle tullessaan vahvan pelin pelanneen Turun Palloseuran Matej Hradeckyn.
Joukkueet kohtaavat uudelleen torstaina.