ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 maaliskuu 2013 07:28

RoPSin Olli Pöyliö maaotteluihin Romaniaa vastaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Olli Pöyliö Olli Pöyliö

Rovaniemen Palloseuran 17-vuotias keskikenttäpelaaja Olli Pöyliö on valittu U18 maaotteluihin Romaniaa vastaan. Maaottelut pelataan 2. ja 4. huhtikuuta Bufteassa Romaniassa. U18 maajoukkueen päävalmentajan Kimmo Lipposen joukkueeseen kuuluu 18 pelaajaa.

Pöyliö pelasi keskikentän pohjalla RoPSin kaikissa seitsemässä liigacupin ottelussa ja onnistui kertaalleen myös maalinteossa. Useissa peleissä Pöyliö oli suorastaan erinomainen, ja näytöt riittivät oikeutettuun maajoukkuevalintaan.
Pöyliö nousi miesten tasolla pinnalle jo viime kaudelle. Hän sai runsaasti vastuuta FC Santa Clausin keskikentällä Kakkosessa. Kakkosen peleissä nuorukainen kehittyi ja omaksui pelirohkeuden, joka on näkynyt talvikauden liigatason otteluissa.
Nuorukainen itse oli jo odotellutkin maajoukkuekutsua.
– Olin joulukuussa maajoukkueleirillä ja liigacupin pelit menivät hyvin, joten kyllä tätä vähän odottelinkin.
Pöyliö lähtee Romaniaan itseluottamusta uhkuen.
– En lähde sinne nöyristelemään, aion hankkia kokemusta ja vakiinnuttaa pelipaikan maajoukkueessa. En aio kumarrella ketään, vaan näyttää, että pohjoisestakin voi päästä pitkälle.
Pöyliö on kiitollinen saamastaan vastuusta RoPSissa ja korostaa viime kesän Kakkosen pelien merkitystä.
– Miesten pelit ovat aivan eri maailma kuin junnumatsit. Santa oli minulle aivan loistava paikka, ilman sitä kokemusta RoPSin edustusjoukkueen mukaan olisi ollut vaikea päästä.
Pöyliö tiedostaa myös sen, että maaottelujen katsomoissa istuu pelaajatarkkailijoita isoista jalkapallomaista.
– Nämä ovat hienoja näyttömahdollisuuksia tulevaisuutta ajatellen.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2559 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309