torstai, 07 helmikuu 2013 08:34

RoPS haki makean liigacupin avausvoiton

Nicholas Otaru valmistautuu potkaisemaan vaparia. Nicholas Otaru valmistautuu potkaisemaan vaparia. Kuva: Kalle Lydman

Rovaniemen Palloseura aloitti liigacupin makealla vierasvoitolla. Vaasan Palloseura kaatui Botnia-hallissa Nicholas Otarun osumalla lukemin 0–1.

Otarulle peli oli ensimmäinen virallinen ottelu RoPSissa. Hongasta siirtynyt keskikenttäpelaaja on tehnyt maalin jokaisessa RoPSin paidassa pelaamassaan ottelussa, sillä hän osui myös kahdessa kauden avanneessa harjoituspelissä.
RoPSin maalilla torjui Oskari Forsman, eikä tuore hankinta Tomi Maanoja ollut vielä kokoonpanossa, vaikka onkin joukkueen mukana. ”Psyko” seurasi ottelua katsomosta ja matkaa joukkueen mukana Kuopioon.
– Ekaksi kovemmaksi matsiksi hyvä meininki, maalintekijä Otaru kertoi.
– Aina kun omissa pysyy nolla, niin on hyvät saumat voittaa. Tämä oli taisteluvoitto, halusimme voittoa enemmän kuin vastustaja.
Omaan esitykseensä kymppipaikalla pelannut Otaru oli tyytyväinen.
– Maali per peli on oikein hyvä tahti, hän virnuili.
RoPS aloitti ottelun räväkästi, ja loi heti alussa tukun hyviä tontteja kulma- ja vapaapotkuista. Toppari Ndukaku pääsi pariin otteeseen puskemaan hyvästä paikasta, mutta Henri Sillanpää Vaasan maalilla venyi kuitenkin hienoihin torjuntoihin.
Peli oli RoPSille ensimmäinen isolla kentällä, ja puolustuslinjalla oli muutaman kerran sijoittumisongelmia. ”Vepsun” paikat olivat kuitenkin harvassa. Kokonaisuudessaan ensimmäinen puoliaika oli vieraiden lievää hallintaa.

RoPSin Faith Friday Obilor tositoimissa. (Kuva: Kalle Lydman)

TOISELLA PUOLIAJALLE sisään tuli Aleksandr ”Boris” Kokko, joka korvasi Joonas Pennasen. Kokko siirtyi kärkeen ja Mika Lahtinen laituriksi. Toisen puoliajan edetessä pelin kontrolli siirtyi vaasalaisille. RoPS puolusti kuitenkin kurinalaisesti, ja Forsman esiintyi maalilla varmaotteisesti.
Reilun seitsemänkymmenen minuutin jälkeen RoPS siirtyi johtoon. Taitava Otaru purjehti hyökkäysalueelle, ja ampui rangaistusalueen rajalta puolustajan jaloista pallon maalin alanurkkaan. Ottelun loppuajan peli pyöri enimmäkseen keskialueella. Vaihdosta tulleella Olli Pöyliöllä oli paikka naulata ottelu, mutta nuorukainen haki vielä syöttöä vain viiden metrin päässä maalista. Vaasalaisten loppukirin RoPS hoiteli tyylikkäästi.
RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen oli tyytyväinen voittoon, mutta pelissä hän näki vielä paljon puutteita.
– Vastustaja oli paljon kovempi kuin harjoituspeleissä, ja iso kenttä tuotti meille vaikeuksia. Puolustuspeli oli pääosin hyvää, vaikka muutamia virheitä tulikin. Pallolliseen peliimme en ole alkuunkaan tyytyväinen.
RoPS matkasi yöksi Seinäjoelle ja jatkaa sieltä Kuopioon.