ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 tammikuu 2013 13:13

Aleksandr Kokko treenaa Turkissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran hyökkääjä, viime kaudella Ykkösen maalikuninkuuden voittanut Aleksandr ”Boris” Kokko harjoittelee parhaillaan turkkilaisen TKİ Tavşanlı Linyitsporin kanssa Antalyassa. Seura pelaa Turkin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Tavşanlı on reilun 60 000 asukkaan kaupunki Turkin läntisessä osassa Kütahyan provinssissa Aegean alueella.

RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakankaan mukaan ”Boriksen” siirtyminen Turkkiin on kuitenkin vielä kaukana varmasta.
– Sovimme reissusta Kokon ja hänen pelaaja-agenttinsa kanssa. Itse seura ei ole kuitenkaan ollut meihin missään virallisessa yhteydessä, eikä minkäänlaisia neuvotteluja ole aloitettu saati sopimuksia tehty, Hietakangas alleviivaa.
– On tietysti hienoa jos meidän pelaajia pääsee parempiin sarjoihin, mutta nämä asiat ovat varmoja vasta kun nimet ovat sopimuspapereissa.
Kokolla on RoPSin kanssa kahden vuoden pelaajasopimus.

KOKKO huokui tyytyväisyyttä treenipäivän päätteeksi perjantaiiltana.
– Olen viihtynyt täällä hyvin. Treenit ovat sujuneet hienosti, ja pelaajat ovat taitavia, ”Boris” kertoo Antalyasta.
Hyökkääjän mukaan Turkin kakkostasollakin seurojen resurssit ovat suuremmat kuin Suomessa.
– Se näkyy tosi ammattimaisena toimintana.
”Boris” ei vielä voinut kommentoida tilannettaan suuntaan tai toiseen.
– Katsotaan mihin seurat pääsevät aikanaan neuvotteluissaan. Sellainenkin vaihtoehto olisi minusta hyvä, että pelaan talvikauden lainalla täällä ja palaan liigakauden alkuun RoPSin paitaan huippukuntoisena.

TURKISSA nähdään lähiaikoina muutenkin RoPS-väriä. Laituri Emenike, topparit Obilor ja Ndukaku sekä mahdollisesti polvioperaatiosta toipuva keskikentän pohjapelaaja Victor Turcios harjoittelevat Turkissa oululaisen urheiluagentuuriyhtiö TopSpotin kansainvälisellä leirillä.
– Pojat tulevat sitten Turkista Rovaniemelle 26. päivä kuluvaa kuuta, Hietakangas vahvistaa.
Kvartetti ei ole siirtymässä mihinkään, vaan kyseessä on TopSpotin ja RoPSin yhteistyö. Leirillä pelaajat pääsevät harjoittelemaan huippuolosuhteissa ja kovassa seurassa.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 1614 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309