ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 marraskuu 2012 08:25

Voiko RoPSille käydä vielä huonosti?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskentän ”Railo” -katsomo antaa odottaa toteutumistaan. Keskuskentän ”Railo” -katsomo antaa odottaa toteutumistaan.

Rovaniemen keskuskentän 1950-luvulla tehty betonikatsomo uhkaa nököttää paikallaan vielä lähivuosinakin. Kaupungin päättävät elimet eivät myöntäneet varoja uuden katsomon toteuttamiseen maanantain budjettikokouksessa.

Kaupunki järjesti Keskuskentästä arkkitehtuurikilpailun, jonka voitti ”Railo”-niminen ratkaisu. Jälkeenpäin on arvioitu, että pääkatsomosta tulisi suunnitelmaa pelkistetympi versio. Aikataulu ja rahoitus ovat vain auki.

Mitä päätös vaikuttaa jalkapallon Veikkausliigaan nousseen Rovaniemen Palloseuran tekemisiin, toimitusjohtaja Antti Hietakangas?
– Suoranaisesti ei mitään. Uskon ja luotan, että monitoimistadion ratkeaa vielä parhain päin, jopa lähikuukausien aikana. Kaupunki ei varmasti jätä hyvälle mallille saatua hanketta kesken. Rovaniemi ei ole tällä hetkellä mitenkään poikkeus talousvaikeuksien kanssa. Rahat liikuntapaikkarakentamiseen on vähissä koko maassa.

Mitä vaatimuksia Veikkausliiga on esittänyt tähän mennessä ensi kaudesta?
– Olemme jättäneet liigalisenssianomuksen määräaikaan mennessä. Olosuhdepuolesta siihen tarvittiin tässä vaiheessa vain pelikentän nimi.

Onko lisäkysymyksiä luvassa?
– Varmasti on. Liiga ei myönnä enää poikkeuslupia, vaan nyt pitää löytyä selkeä suunnitelma puutteiden korjaamiseen. Varoaika on viisi vuotta.

Mitä liiga syynää Rovaniemen keskuskentällä?
– Eiköhän käydä taas tutustumassa pukukoppien kuntoon. Keskuskenttä ei täytä lisenssivaatimuksia sosiaali- ja katsomotilojen osalta. Kenttä ja valaistus ovat liigakunnossa.

Voiko tässä vielä käydä niin huonosti, että liigalisenssi evättäisiin näillä perusteilla?
– Uskon, että asioissa päästään kaupungin kanssa niin hyvässä hengessä eteenpäin, ettei liigapaikasta jouduta luopumaan.

Kari Pyykkö
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2390 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309