ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 syyskuu 2012 10:26

Pisteet pomppivat HIFK:lle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
HIFK:n Mika Johansson kurottaa palloon. RoPSin Mika-Matti Maisonvaara (vas.) seuraa vierestä. Katsomossa helsinkiläisfanit pitävät tunnelmaa yllä. HIFK:n Mika Johansson kurottaa palloon. RoPSin Mika-Matti Maisonvaara (vas.) seuraa vierestä. Katsomossa helsinkiläisfanit pitävät tunnelmaa yllä.

– Kaikki pomppii IFK:lle. Hei, hei!
Näin laulaa HIFK:n fanilauma keskuskentän katsomossa, kun helsinkiläisjoukkue on tullut Rovaniemen Palloseuran vieraaksi Ykkösen jalkapallo-otteluun.

Kovaääninen kannustusjoukko herättää huomiota. Välillä yleisö seuraa enemmän hoilaajia kuin ottelua, etenkin jos joku huutelee törkeyksiä. Ettei vain tulisi kylmä, pojat laittavat painiksi. Pian kaikki komennetaan taas riviin pomppimaan ja huutamaan.
Peli on tasaista väkertämistä, molemmilla joukkueilla on maalitilanteita. HIFK:n Sami Okkonen tekee ottelun avausmaalin, kun on pelattu 18 minuuttia. Pari minuuttia myöhemmin RoPSin Emenike loikkii karkuun, mutta ei onnistu ohittamaan Mika Johanssonia.
RoPS tulee tasoihin, kun Albin Granlund kenkäisee pallon alanurkkaan 39 minuutilla. Alexandr Kokolla on ottelussa puolenkymmentä hyvää tekopaikkaa. Viimeistely onnistuu vihdoin 65. minuutilla. RoPS nousee jälleen tasoihin. Valte Vuorelan osuma takaa kuitenkin pisteet IFK:lle. Edellisen kerran RoPS hävisi Ykkösen kotiottelun kaudella 2006.

LIIGAPAIKAN ratkettua RoPS pelaa loppukauden hieman reservimiehistöllä. Avauksessa oli muun muassa 16-vuotias Arttu Härkönen.
– Hyvin poika pelasi, ei ole juuri moitittavaa. Toivottavasti Santa Claus säilyy Kakkosessa, että Härkönen ja muut nuoret kaverit saavat paljon pelejä, valmentaja Kari Virtanen toteaa.
Kun sarjanousu on selvä, pelaajia on ollut vaikea motivoida harjoittelemaan.
– Päivä kerrallaan mennään ja sillä porukalla joka käytettävissä on, Virtanen kuittaa.
Tappio nyppii RoPSin kapteeni Tuomo Könöstä. Sitäkin enemmän häntä kiehuttavat kentälle kuuluneet Perumal-huudot.
– Jos ei ole muuta sanottavaa, kannattaako tulla ollenkaan, hän puuskahtaa.
Kaksi maalia viimeistellyt HIFK:n Sami Okkonen on ottelun jälkeen helpottunut.
– Kausi on ollut yhtä korpivaellusta. Jätkillä on kova näyttämisen halu.
Helsinkiläisten luotsi Juha Moilanen on tyytyväinen voittoon. Joukkueella säilyy vielä hento oljenkorsi sarjapaikkaan.
– Olen ylpeä, että olemme säästyneet sisäisiltä konflikteilta. Puhti on usein loppunut tunnin jälkeen, mutta nyt jaksoimme koko pelin.
HIFK on pelannut koko kauden kapealla ringillä. Kokeneita pelaajia on vain kourallinen.
– Kaikki temput on tehty. Seuralla on niin pitkät perinteet, että vaikeassakaan tilanteessa ei voi lyödä hanskoja tiskiin, Moilanen korostaa.
Perinteistä laulavat myös punapaitojen kannattajat. Fanijoukon bussi on lähtenyt Helsingistä kohti Rovaniemeä kolmelta yöllä. Väsyttää, mutta Lapin illassa kaikuvat kiitokset omille.

Johanna Sarriola
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2323 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309