lauantai, 15 syyskuu 2012 10:32

Nousija vastaan putoaja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – Helsingin IFK jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 14.9. klo 15.00.

Asetelma? RoPS pelaa alta pois kauden viimeisiä panoksettomia pelejä reservipitoisella miehistöllä, ja monelle pelaajalle tarjoutuu kauan odotettu näyttöpaikka. Kulttiseura IFK:n putoaminen Kakkoseen on käytännössä varmaa, se voi säilyä vain voittamalla loput pelinsä, eikä Jippo saisi ottaa pistettäkään. Vastakkain ovat sarjan ääripäät, liigaan nousevat napapiiriläiset ja Kakkoseen syöksyvät stadilaiset.

Seuraa näitä! RoPSin erikoistilannespesialisti Jose Manuel Rivera on muilla mailla, ja nyt tarvitaan uusia kykyjä hoitamaan vapaa- ja kulmapotkuja. Emenike yritti kulmalipulla OPSia vastaan vaihtelevalla menestyksellä. Hänen potkutekniikkansa on karkea, mutta laukaus on silti painava. Suorissa vapaapotkuissa ”Pommikone” voisi kokeilla kanuunaansa. Kulmapotkuja on antanut myös Tuomo Könönen ja lisävastuuta voisi sälyttää taitavalle Eetu Muinoselle. RoPSin on heikentynyt niin rajusti, että kesällä jo jalkoihin jääneen Tuomo Könösen pelintekovoimaa tarvitaan taas keskikentän pohjalle.

Oho! RoPS ei selvittänyt sarjaa tappiotta, mutta kotiottelutili on yhä tahraton. Joukkue on pelannut jo 39 tappiotonta kotiottelua Ykkösessä putkeen. Viimeisin tappio Ykkösessä Rovaniemellä on kaudelta 2006!

Poissaolot? RoPSin Antti Peura on pelikiellossa. Sairastuvalla ovat RoPSin Mika Lahtinen, Tuomas Tyystälä ja Victor Turcios sekä IFK:n Mergim Kastrati ja Riku Pyhälä.

Arvio? RoPS on huomattavasti heikompi nippu kuin aiemmissa kotiotteluissa, eikä se pysty läheskään samanlaiseen pallokontrolliin. Peli ei ole yhtä kaunista kuin kesällä. Ottelusta tuleekin varsin tasainen vääntö, jota RoPS ei kuitenkaan häviä. RoPSin niukka voitto tai tasapeli syöksee Tähtirinnat varmasti sarjaporrasta alemmas.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

 

Luettu 1384 kertaa