ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 syyskuu 2012 07:49

Poroparlamentti: Liiga-RoPS nautiskeli leveän voiton

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
PALLO KUIN PALLO. Lentopallomestari Jussi Sirviö pelasi jalkapalloa RoPSin paidassa kuuden ikäisestä nappulasta A-nuorten SM-sarjaan. PALLO KUIN PALLO. Lentopallomestari Jussi Sirviö pelasi jalkapalloa RoPSin paidassa kuuden ikäisestä nappulasta A-nuorten SM-sarjaan.

Ottelu: RoPS – FC KooTee Pee 3 - 0 keskiviikkona 29.8.
Poroisäntä: Jussi Sirviö
Jalkapallo- ja urheilutausta
Perungan Poikien keskitorjuja, lentopallon Suomen mestari, cupin voittaja ja moninkertainen SM-mitalisti Sirviö, on kunnostautunut muissakin lajeissa. Jalkapalloa hän pelasi aina kuuden ikäisestä nappulasta A-nuorten SM-sarjaan RoPSin paidassa. Lentopalloa hän kokeili jo C-junnuna, mutta futis vei vielä hetkeksi voiton, kunnes Sirviö palasi A-ikäisenä takaisin lentiksen pariin. Telinevoimistelussa Sirviö on ollut SM-tason voimistelija.
Fanijoukkueet ja pelaajat
RoPS on tietysti edelleen lähellä Sirviön sydäntä. Hänen junnuvuosien pelikavereistaan kentällä uurasti Antti Peura.
”Hän onkin pelannut upean kauden.”
Suosikkipelaaja on Zeddy Saileti.
”Hän oli pitkän uransa ajan esikuvani, parhaimmillaan huikea jalkapalloilija. Zeddy pilasi maineensa sortuessaan sopupeleihin, mutta eihän se sitä muuta, että hän oli aiemmin erinomainen pelaaja, joka suurimman osan pitkästä urastaan pelasi täysillä RoPSille”, Sirviö perustelee.

Poroerottelu

Miten ottelu meni?
Poroisäntä pettyi vierasjoukkueen esitykseen.
”Kotkalaiset taistelevat sarjapaikastaan, eivätkä edes yrittäneet haastaa tosissaan RoPSia.” RoPS siirteli palloa nautiskellen ja dominoi kenttää. ”Hyökkäyspäässä Jose Manuel Riveran ja Aleksandr Kokon yhteistyö oli hienoa, ja ensimmäinen maali oli kahden upeasti peliä lukevan jalkapalloilijan näytös. Puolustus oli jälleen rautaa, ja Kotkan paikat jäivät vähiin.”
”2–0-tilanteessa vierailla ei ollut enää mahdollisuuksia. Sen verran iso oli tasoero. Viihdearvoltaan näin selvä peli ei ollut kovin korkea. Peli meinasi olla välissä jopa tylsää.”
Pelin kohokohta? Riveran 3–0 osuma, hieno hyökkäyskombinaatio keskeltä ja kylmäpäinen viimeistely. Laukaus kauniisti ylös, ratkaisijan osuma.”
Ottelun pelaaja? Onnistujia oli monia, mutta Sirviö nostaa ykköseksi Riveran, vaikka Kokko iski kaksi maalia.
”Rivera syötti loistavasti Kokon ensimmäisen osuman ja laukoi itse ottelun loppunumerot.”
Rivera lähti pelin jälkeen testijaksolle Meksikoon. Myös toppari Obilor pelasi hienosti, ja hän menee loppukaudeksi lainalle FC Interiin.
”Kovia miehiä lähtee, mutta samalla nuorille kavereille aukeaa näyttöpaikkoja. Jo nyt vaihdosta tuli vähän pelanneita kavereita, jotka täyttivät paikkansa hyvin”, Sirviö tuumii.

Sarvia ja papanoita
Kolme sarvea
RoPSin rutinoituneelle pelaamiselle. ”Joukkueen itseluottamus on korkealla, etenkin topparipari Obilor – Ndukaku hoitaa tilanteet aivan suvereenisti. Vaikka kaksi vastustajaa on kimpussa, pystyvät molemmat tulemaan tarvittaessa yksin ulos kulmalipulta pallo jalassa.”
Kaksi sarvea
Tuomaristolle. ”Kerrankin kehun tuomareita. En huomannut Marko Grönholmin johtamalta tuomaristolta yhtään virhettä.”
Yksi papana
Eläimelliselle menolle. ”Kotkan lammasmaiselle esiintymiselle.”

Markku Saukko
© 2012 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1466 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309