ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 05 elokuu 2012 11:08

”Liiganousulta näyttää”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mikko Vilmusen otteet RoPSin maalissa saivat kehuja. Mikko Vilmusen otteet RoPSin maalissa saivat kehuja. Kuva: Jussi Leinonen

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen seurasi silmä tarkkana, kun RoPS haki 1–3-vierasvoiton Viikingeistä jalkapallon Ykkösessä. Paatelainen oli vakuuttunut näkemästään Vuosaaren nurmikentällä.

RoPS tyrmäsi sarjakakkosen ensimmäisen jakson kolmella maalillaan ja otti entistä tukevamman otteen liiganousuun. RoPS:n maaleista vastasivat avausmaalinsa RoPS:n paidassa puskenut Victor Turcios, 2–0 osuman myös päällään taituroinut Mika Lahtinen ja sekä tulisella laukauksella 3–0-osuman viimeistellyt Aleksandr Kokko. Kaikkia kolme maalia pohjusti Jose-Manuel Rivera syötöillään.
– RoPS:lla on erittäin vahva joukkue. Varsinkin ensimmäisen jaksolla RoPS oli täysin suvereeni. Vaikutuksen teki myös joukkueen kurinalaisuus toisella jaksolla 3–0-johtoasemassa. RoPS oli erittäin fyysinen, mutta samalla myös tekninen joukkue, Mixu Paatelainen kehui.
Paatelainen ylisti RoPS:n yksittäisistä pelaajista maalivahti Mikko Vilmusta. Vilmunen joutui antautumaan vain kertaalleen, kun ottelun lopussa Viikinkien Jesse Ahosen lähilaukaus livahti hänen taakseen.
– Vilmunen oli loistava maalilla. Hän otti 3-4 mahtavaa torjuntaa. Menestyvälle joukkueelle hyvä maalivahti on aina tärkeä. RoPS:lla se näyttää olevan, kauden ensimmäisen jalkapallon Ykkösen ottelun nähnyt maajoukkuekoutsi jatkoi.
Voitolla Viikingeistä RoPS johtaa Ykköstä jo 14 pisteellä. Liiganousu näyttää varmalta.
– Jos näin iso kaula on tässä vaiheessa kautta sarjakärjessä, niin liiganousulta se vahvasti näyttää, Paatelainen totesi.

HÄNEN MIELESTÄÄN Veikkausliiga tarvitsee pohjoisen ulottuvuuden. Toistaiseksi se puuttuu tyystin, kun sekä Rovaniemellä että Oulussa pelataan sarjaporrasta alempana.
– Liiga kaipaa hyvää pohjoisen joukkuetta. Nyt RoPS:lla on tasokas joukkue Ykkösessä, joten pohjat ovat jo valmiina hyvää liigajoukkuetta varten. Tietenkin on eri asia, minkälaisia hankintoja RoPS tekee, jos se nousee liigaan.
RoPS on viime vuosina ollut hissijoukkue, joka sahaa liigan ja Ykkösen väliä. Paatelainen uskoo, että Rovaniemellä on potentiaalia pysyväksi liigapaikkakunnaksi.
– Se riippuu siitä, mitä treenikentällä tehdään ja minkälaisia pelaajia joukkueeseen hankintaan. Mutta liigassa pärjää nykyään nuorellakin joukkueella, jos harjoituskentällä vain tehdään oikeita asioita.

VAIKKA ROPS voitti tärkeässä pelissä sarjakakkosen, niin rovaniemeläisjoukkueen sisällä kiehui pelin jälkeen. Ottelussa tuominneet virolaistuomarit ja yksi suomalaistuomari hylkäsivät pari kertaa RoPS:n maalin. Erittäin kyseenalaisina paitsioina mitätöitiin Victor Turciosin läpiajosta tullut osuma ottelun alussa sekä Aleksandr Kokon maali ottelun lopussa.
– Ei tämmöisiä pillipiipareita tarvita kärkitaistoja viheltämään. Ihan ala-arvoista touhua. En ymmärrä tämmöistä pelleilyä, maalivahti Mikko Vilmunen sanoi.
Myös RoPS-valmentaja Kari Virtanen oli todella kiukustunut tuomaritoimintaan.
– Anteeksi, että sanon näin, mutta kun on kärkipeli ja tänne laahataan jotain tämmöisiä saamarin tuomareita, jotka ovat ihan uusia ja toisesta maasta. En ymmärrä tätä toimintaa. Varsinkin ensimmäinen maali oli niin selvä, että sitä selvempää ei voi olla, Virtanen puhisi.

Urheilutieto
© 2012 Lapin Kansa

 

Luettu 2282 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309