ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 heinäkuu 2012 10:26

Kloo onnitteli jo noususta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS ja 1400-päinen kauden ennätysyleisö juhlivat Aleksandr Kokon komeaa saksipotkumaalia. Lähimpänä Obilor. Kokko on maalannut nyt kuudessa ottelussa peräkkäin. RoPS ja 1400-päinen kauden ennätysyleisö juhlivat Aleksandr Kokon komeaa saksipotkumaalia. Lähimpänä Obilor. Kokko on maalannut nyt kuudessa ottelussa peräkkäin. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseuran maaliruiskut ratkoivat jalkapallon Ykkösen kärkikahinan Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan lauantai-iltana Rovaniemen keskuskentällä. Ensin purivat Aleksandr Kokon sakset ja pelin päätteeksi Emenike nosti röyhkeästi pallon yli vastaan tulleen maalivahdin.

Loppunumerot olivat RoPSille 2-0 (0-0), mikä tietää jo 15 pisteen kaulaa nousua havitelleeseen seinäjokelaisseuraan. Kun FC Viikingit kompuroi tasapelin HIFK:n vieraana, on RoPSilla hyvää 11 pistettä myös sarjakakkoseen.

– Tämä oli tasainen vääntö, jossa RoPS käytti tekopaikkansa paremmin hyväkseen. Onneksi olkoon seuralle noususta, vaikka ei Kari Virtanen (RoPSin valmentaja) näistä puheista tykkääkään. Paljon pitää tapahtua ettei nousu toteudu, näki SJK:n valmentaja Christoffer Kloo.
Virtanen tyrmäsi välittömästi varmat puheet noususta.
– Jaossa on vielä 30 pistettä, joten mitään ei ole ratkaistu. Ensin pelataan pelit pois.
Tyytyväinen ”Karo” oli toki kolmeen pisteeseen.
– Odotuksissa oli vähämaalinen peli ja minusta olimme yhden maalin verran parempia. Tarkoituksena oli katkaista Seinäjoen selkäranka nousuasioihin ja siinä onnistuttiin.

EMENIKE pohjusti nostollaan Kokon kauden 8. maalin 55. minuutilla. Komea saksipotku saatteli pallon verkkoon maalivahti Luis Fernandon käsien kautta. Edellinen saksipotkumaali keskuskentällä taisi olla Nchimunya Mweetwan tulitus muutama vuosi sitten.
”Boris” Kokko on tehnyt maalin nyt kuudessa pelissä peräkkäin.
Emenike iski jälleen yliajalla karattuaan vasemmalta. Nosto yli Fernandon oli ammattimiehen suoritus. Obilorin johtama RoPSin puolustus oli jälleen rautaa ja selvisi virheittä. Ilahduttavaa on myös Victor Turciosin otteiden jatkuva paraneminen keskikentällä. Hän hoitaa tilanteet maltilla eikä tee virheitä.

 Emenike piti vasemmalla laidalla tutusti vauhtia. Hän järjesti avausmaalin ja teki loppunumerot yliajalla. (Kuva:Raija Suopajärvi)

JOBINPOSTIAKIN tuli, kun RoPS joutui vaihtamaan kolme pelaajaa. Veret seisauttavin tilanne oli maalivahti Mikko Vilmusen loukkaantuminen keskitystilanteessa viisi minuuttia ennen loppua. Tilalle juoksi juniori Juhani Hotti, ensimmäisen kerran Ykkösen ottelussa.
Reilun puolen tunnin pelin jälkeen vaivaisina vaihtoon joutuivat Albin Granlund ja Mika Lahtinen. Granlundilla katosi näkökenttä saatuaan pallon päähän. Lahtisella vaivasi reisi.
– Luultavasti kaverit selvisivät kovilla tälleillä, oli Virtasen arvio.
Onko tässä tilanteessa jo vaarana liiallinen hyvän olon tunne?
– Eiköhän Virtanen pidä porukan hereillä. Mihinkään leijumiseen ei ole aihetta, aprikoi puolustuksessa hyvin onnistunut Antti Peura.
SJK:n ykköshyökkääjällä Toni Lehtisellä oli paikat avausjaksolla, mutta maali jäi tekemättä. Toisen jakson loppukirissä brassihyökkääjä Caumo täräytti pallon RoPSmaalin ylärimaan kulman jälkitilanteesta.
– Ensimmäinen maali ratkaisi. Kumpi tahansa olisi voinut ottelun voittaa. Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että 15 pinnan ero on tosi suuri, myönsi Lehtinen.

RoPSin tilanne
RoPS johtaa
Ykköstä 11 pisteen erolla seuraavaan.
RoPSilla on pelaamatta 10 ottelua, joten jaossa on vielä 30 pistettä.
RoPS tarvitsee suoraan nousuun seitsemän voittoa riippumatta siitä miten muut pelaavat. Todennäköisesti vähempikin määrä voittoja riittää. RoPS ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua. 

Kari Pyykkö
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2653 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309