ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 heinäkuu 2012 11:24

RoPS lyö viimeisen naulan pohjalaisunelman arkkuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – Seinäjoen Jalkapallokerho, jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 28.7. klo 17.

Asetelma? Sarjanousija SJK lähti kauteen tavoitteenaan nousta saman tien Veikkausliigaan. Ykkösen suurimmalla budjetilla operoiva pohjalaisnippu on nimekäs ja laadukas. Kerhon pelit eivät ole sujuneet aivan odotetusti, ja RoPS on repinyt jo 12 pisteen eron ”jussipaitoihin.” SJK:n on voitettava tämä ottelu, jotta toiveet tavoittaa sarjakärki säilyvät hengissä. RoPSille tästä matsista kelpaa tasapelikin.

Seuraa näitä! SJK:n valmentajan Christoff er Kloon asema on kaikkea muuta kuin vakaa seurajohdon papereissa. Joukkue on kiistatta alisuorittanut materiaaliinsa nähden. Kloo on kokematon valmentaja, eikä ole vakuuttanut taktisilla kyvyillään. Etenkin hyökkäyspelissä SJK on pelannut yksipuolisesti laitojen kautta. Kloon paineet ovat kovat, kestääkö kasetti ”Keskarilla”?
Maalitykkien taistelu. Kentällä nähdään useampi Ykkösen maalikuninkuudesta taisteleva hyökkääjä. RoPSin Mika Lahtinen on osunut yhdeksän kertaa ja Aleksandr Kokko seitsemästi. SJK:n Toni Lehtinen on ampunut myös seitsemän kaappia. Lehtinen on pelannut urallaan Hakassa ja IFK Maarianhaminassa yhteensä 166 liigapeliä ja tehnyt peräti 58 maalia.
RoPSin keskikentän miehitys. Kumpi avaa nyt, Tuomas Tyystälä vai Tuomo Könönen? Jos RoPS lähtee liikkeelle puolustuspelin kautta, ratkaisu on Könönen, jos taas kontrolloimaan palloa ja hyökkäämään on ”Tyse” oikea valinta.

Poissaolot? SJK:lta ovat toipilaana Tiitus Lehtinen ja Teemu Penninkangas. Pelaaminen on epävarmaa RoPSin Jukka Yrjänheikin ja Seinäjoen Ville Ylisen sekä Mikko Ylihärsilän osalta.

Arvio? SJK:n on pakko pelata, joten Jipon tapaista juoksuhautoihin kaivautuvaa vierasjoukkuetta ei nähdä. Avoimessa pelissä RoPS on vahvoilla. Ottelu päättyy RoPSin voittoon tai pistejakoon.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

 

Luettu 2051 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309