ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 heinäkuu 2012 08:08

RoPS viheriön kunkku Kotkassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Emenike Mbachu (vas.) karkaa Vesa Heleniukselta tekemään RoPSin kolmannen maalin. RoPSin Emenike Mbachu (vas.) karkaa Vesa Heleniukselta tekemään RoPSin kolmannen maalin. Kuva:Raimo Poutanen

Jalkapallon Ykkösen kärjessä porskuttavalla Rovaniemen Palloseuralla kesti reilu tunti saada maalihanat auki KooTeePeen vieraana Kotkassa.

Kun ottelun ratkaisupelaajiin kuulunut RoPS:n Jose Manuel Rivera sai 69. minuutilla lauottua 1–0-maalin ja kun Mika Lahtinen toi kuuden minuutin kuluttua RoPS:n 2–0-johtoon oli kotkalaisten selkäranka katkennut. Sen jälkeen melko hyvin pelissä mukana pysynyt kotijoukkue hyytyi totaalisesti, sillä RoPS jyräsi lopulta 3–0-voittoon Emenike Uchenna Mbachun tehtyä viimeisen osuman. RoPS-valmentaja Kari Virtanen hykerteli voittotunnelmissa tyytyväisenä.
- Totta hemmetissä olen tyytyväinen voittoon. Kotka on aina vaikea paikka vierasjoukkueelle pelata.
- Täällä on todella hienot jalkapalloperinteet, Virtanen myhäili tunnelmallisella Arto Tolsa- areenalla pelatun ottelun jälkeen.
Tällä hetkellä Kotkan futistilanne ei kuitenkaan ole mairitteleva. Sarjan häntäpäässä kompuroiva kaupungin ykkösjoukkue jaksoi kyllä taistella ja yrittää reilun tunnin, mutta kovin vaisu on joukkueen peli-ilme. Eilen kotkalaiset saivat pallon kertaalleen ylärimaan ja pari maalinedushässäkkää selvitti puolestaan vierasjoukkueen puolustus.
Siihen kotijoukkueen rynnistys jäikin. Ja KooTeePeen puolustuskin vuoti toisella jaksolla pahemman kerran. Emeniken maalissa joukkueen puolustuksen puhkaisi Riveran loistava pystysyöttö. Mika Lahtisen 2–0-maalissa Emenike antoi maalisyötön laidasta keskelle kotkalaisten puolustusta.
- RoPS oli meitä Riveran ja Emeniken verran parempia. Jos meidän kärkipelaaja Aaron Wheeler saisi samanlaisen syötön kuin Mika Lahtinen, olisi meilläkin saumat maalintekoon. Ei voi muuta sanoa, kun että RoPS on hyvä joukkue. Varmasti pärjäisi liigassa, kotkalaisten valmentaja Janne Hyppönen sanoi.

ROPS on päästänyt vasta neljä maalia tällä kaudella. Tälläkin kertaa nolla pysyi kuin noiduttuna. Joukkueen maalilla pelannut Mikko Vilmunen oli mies paikallaan.
Rovaniemeläisten voiton arvoa nostaa se, että kaikki ykköskokoonpanon pelaajat eivät olleet Kotkassa pelikuntoisia. Sairastellut on myös maalinteossa onnistunut Mika Lahtinen. Hänelle voisikin antaa ottelusta kolme leijonaa, koska hän oli lähtenyt tarmokkaasti mukaan peliin, vaikka mies oli juuri kärsinyt viisi päivää kuumeesta.
- Torstaina minulla oli ensimmäinen kuumeeton päivä. Kyllähän tuo koville otti. Olen vielä antibioottikuurilla, Lahtinen niiskutti.
Kovassa otteluruuhkassa olevan RoPS:n on oltava vireillä taas lauantaina, kun vastaan tulee kotiottelussa Oulun OPS.
- Kyllä tässä jaksaa painaa. Tahti on sama kaikilla joukkueella. Onneksi matkustamme yöjunalla takaisin, niin siellä saamme levätä. Lisäksi jaksaminen riippuu siitä, miten välipäivät viettää, Lahtinen tuumi.

Urheilutieto
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2820 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309