ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 28 kesäkuu 2012 20:30

Pelaajakortti: Nigerian tykinkuula

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Emenike Emenike

Viime kauden Ykkösessä kohistiin PS Kemiin kesken kauden saapuneesta nigerialaispelaajasta. Emenike oli nopea kuin raketti, ja tykitti viisi maalia yhdeksässä ottelussa. Kemi vajosi Kakkoseen ja Emenike löysi uuden pelipaikan Ykköseen pudonneesta RoPSista.

Jo talvella Oulun harjoitusturnauksessa mies herätti huomiota. AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen arveli laiturin takovan sarjassa ”järkyttävän määrän maaleja ja maalisyöttöjä.” Emenike onkin ollut merkittävässä roolissa RoPSin hyökkäyspelissä. Viimeistelemänsä kahden maalin lisäksi hän on pohjustanut lukuisia osumia. Maksimivauhdissa mies on liki pysäyttämätön ja pystyy antamaan laadukkaita keskityksiä täydestä laukasta. Pelaajien nopeuden vertaileminen tarkasti on vaikeaa, mutta nigerialainen tykinkuula on varmasti Suomen kenttien nopeimpia pelaajia. Maalipaikkoihin hän pyrkii hanakasti ja ampuu kovaa.

Emenike pyrkii tosissaan eteenpäin urallaan.
”Opiskelen jalkapalloa paljon. Luen taktiikasta ja harjoittelusta sekä katson pelejä. Yritän perehtyä tuleviin vastustajiin.”

RoPS kohtaa kärkiottelussa PK-35 Vantaan. Emeniken kuljetusliikkeen palveluita tarvitaan jälleen. Kiituri voi olla huippuottelun tärkeimpiä pelaajia.

Uratavoitteet?
”Haluan pelata ammatikseni jossakin korkealla tasolla.” Emeniken haaveissa ovat Englannin ja Espanjan kentät. ”Etenen kuitenkin vuosi kerrallaan. Nyt on tärkeää pelata tämä kausi hyvin ja auttaa joukkuetta menestymään.”

Suosikkipelaajat ja joukkueet:
Barcelona on valloittanut monien muiden tavoin Emeniken sydämen. ”Lisäksi Valioliigan Chelsea kuuluu suosikkeihini.” Suosikkipelaaja on maailman parhaaksi arvioitu Lionel Messi.

Vahvuudet ja heikkoudet jalkapalloilijana?
Emenike ei mieti kauan. Mies on sanavalmis ja puhetta tulee kuin konekiväärin piipusta. ”Minä olen nopea ja toinen vahvuuteni on hyvä laukaus. Kehitettävääkin on vielä paljon. Erityisesti syöttövalikoimaa pitää monipuolistaa ja syöttötaitoa ylipäätänsä kehittää.”

Miksi tulit RoPSiin?
”RoPS oli minulle hyvä valinta. Joukkuehenki on loistava, viihdyn joukkueessa ja tässä kaupungissa. Tämä on hyvä paikka asua ja pelata jalkapalloa.”

Miten olet sopeutunut RoPSiin?
Emenike kokee sopeutuneensa hyvin. Joukkueessa oli tuttuja jo ennestään. ”Tuomas Tyystälä ja Obilor pelasivat viime kaudella Kemissä samassa joukkueessa. Lisäksi Ndukaku on tuttu minulle jo kotimaasta Nigeriasta.”

Mikä on RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?
”Me nousemme Veikkausliigaan!”

Markku Saukko
© 2012 Uusi Rovaniemi
Luettu 1536 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309