ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 27 touko 2012 12:50

Kolme RoPS soturia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jose Manuel Rivera tuuletti maalia HIFK:ta vastaan. Ebrima Sohna (16), Tuomo Könönen, Faith Friday Obilor (35), Albin Granlund (2) ja Tuomas Tyystälä yhtyivät iloon. Jose Manuel Rivera tuuletti maalia HIFK:ta vastaan. Ebrima Sohna (16), Tuomo Könönen, Faith Friday Obilor (35), Albin Granlund (2) ja Tuomas Tyystälä yhtyivät iloon. Kuva:Jussi Leinonen

Työmies, taiteilija ja johtaja. Siinä on sopiva kolmikko luomaan rungon hyvälle joukkueelle. Rovaniemen Palloseuran riveissä nämä herrat olivat eilen Ebrima Sohna, Jose Manuel Rivera ja Mikko Vilmunen.

RoPS on pelannut tällä kaudella jalkapallon Ykkösessä kuusi ottelua. Se on sarjakärjessä. Liigapaikan takaisin metsästyksestä on tullut realistinen tavoite.

EILEN RoPSin jyrän alle jäi Helsingin IFK. Meksikolainen veijari Jose Manuel Rivera sai tarvitsemansa tilan ja rankaisi vieraita komealla vedolla takakulmaan. Se oli miehen kauden kolmas maali. Rivera on RoPSin pelin moottori, joka valmentaja Kari Virtasen mukaan myös lähtee välillä omille teilleen.
IFK:n peli mureni 20. minuutilla, kun maalivahti Atte Ranta kaatoi Mika Lahtisen läpiajossa. RoPS meni Tuomo Könösen rangaistuspotkulla 2–0-johtoon. RoPSin peli notkahti maalin jälkeen.
– Kun meillä oli yhden miehen ylivoima, niin Rivera saattoi lepsuilla siinä keskellä ja seikkailla laidoille, Virtanen muistutti.
Jos Riveralla olisi nopeammat jalat hän ei edes pelaisi enää RoPSissa. Mies olisi viety jo kovaa vauhtia muihin sarjoihin. Eilisessä pelissä Rivera järjesti useamman avopaikan Tuomas Tyystälälle, mutta Tyystälä ei palloa maaliin saanut.

RIVERAN TAUSTALLA eilisessä ottelussa raatoi gambialainen pätkätyöläinen Ebrima Sohna. Viidennen ottelunsa RoPSissa pelannut 23-vuotias pelaaja ei säästellyt juoksumetrejä.
– Sohna oli ylivoimaisesti kentän paras pelaaja, kehui Virtanen pelin jälkeen.
El Salvadorilaisen Victor Turciosin pelilupasotkujen vuoksi RoPSiin palkatulla Sohnalla on sopimus kesäkuun loppuun saakka. Moni pitäisi miehen RoPSin riveissä pidempäänkin.

 Ebrima Sohna

VIIMEINEN lukko ja johtaja löytyy RoPSin maalin suulta. Mikko Vilmunen päästi eilisessä ottelussa taakseen vasta kauden toisen osuman. HIFK:n Jukka Halme antoi kulmapotkun, johon ensimmäisenä ehti päineen väliin velipoika Mikko Halme. Vilmunen yritti nyrkkeillä pallon väljemmille vesille, muttei ehtinyt.
Kuopion Palloseurasta RoPSiin siirtynyt Vilmunen ei muista milloin hän olisi viimeksi päässyt alkukauden yhtä vähillä torjunnoilla. Eilisen pelin toisella puoliajalla Vilmunen otti kuitenkin tärkeän torjunnan.
– Iso kiitos joukkueelle siitä, ettei minulla ole ollut paljon töitä. Tässä pelissä taisin torjua kahdesti. Pelatuissa kuudessa ottelussa ehkä kahdeksan kertaa.
– Ei meillä ollut tässäkään pelissä mitään hätää, vaikka ote hiukan herpaantui ylivoimalla.
– Joukkue ei ole silti vielä pelannut yhtään loistavaa 90 minuutin ottelua.

 RoPS-vahti Mikko Vilmunen antaa äänensä raikua Keskuskentällä.ROPS JOUTUU viikon päästä todelliseen testiin, kun se kohtaa vieraskentällä sarjaa johtavan Seinäjoen Jalkapallokerhon.
SJK:n erottaa tällä hetkellä RoPSista tosin vain yksi enemmän tehty maali.
– Sarjataulukko ei kerro totuutta. Jokaisessa pelissä pitää tässä sarjassa vääntää tosissaan, RoPSvalmentaja Kari Virtanen totesi.

Ottelupuntari
Miten kävi? RoPS–HIFK 3–1 (2-1)
Mikä ratkaisi? Peli ratkesi käytännössä jo 20. minuutin kohdalla HIFK-maalivahti Atte Rannan ulosajoon.
Tuomo Könönen vei rankkarista RoPSin 2–0-johtoon, eikä HIFK pystynyt kovasta taistelusta huolimatta vajaalla ohittamaan enää RoPSia.
Mika Lahtinen iski lopullisen 3–1-osuman, mutta RoPSilla olisi ollut paikkoja useampiinkin maaleihin.
Entä nyt? RoPS kohtaa ensi sunnuntaina Seinäjoella SJK:n Ykkösen kärkikamppailussa.
Joukkueet ovat sarjakärjessä tasapistein.

Miia Vatka
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2734 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309