ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 touko 2012 12:13

RoPS-puolustus nollasi nyt suosikki PK-35:n

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS on puolustanut jo kolme ottelua putkeen ilman ensimmäistäkään takaiskua. Puolustuksen toppariosastoa johtaa jämäkästi Fait Friday Obilor. RoPS on puolustanut jo kolme ottelua putkeen ilman ensimmäistäkään takaiskua. Puolustuksen toppariosastoa johtaa jämäkästi Fait Friday Obilor.

Ykkösen kärkiottelussa Vantaalla oli alusta lähtien selvät sävelet. Puolustuspeli oli pääosassa ja kahdella voitolla kauden aloittaneiden joukkueiden kohtaaminen oli välillä melkoista kyttäilyä. Etenkin Rovaniemen Palloseuran puolustaminen oli jotakuinkin virheetöntä, ja kahdessa ensimmäisessä ottelussaan peräti 13 osumaa laukoneen PK-35 Vantaan hyökkääjät jäivät ilman tulosta.

RoPSissa kaudella 2010 pelanneen PK-35-kärki Jukka Santalankin yritykset jäivät puolittaisiksi sinisen muurin puristuksessa. RoPS puolestaan hassasi pari makeaa vastahyökkäystä, ja varsinkin Jose Manuel Riveralla oli parikin tilaisuutta rankaista vantaalaisia.

ROPSIN KAPTEENI Tuomo Könöselle tasuri maistui melko hyvin.
– Tämä oli hyvä vieraspiste meille. Vieraissa ei ollut aikomuskaan lähteä hallitsemaan peliä noin hyvää joukkuetta vastaan. PK piti palloa, ja me satsasimme vastaiskuihin. Meillä oli kyllä paremmat maalipaikat, mutta viimeistelyssä oli meiltä vähän outoja yrityksiä ja huolimattomuutta, perkasi Könönen ottelun antia.
Vaikka Vantaalla puhutaan avoimesti Veikkausliigaan noususta, kävi varmasti jokaiselle kotijoukkueen kannustajalle selväksi että myös RoPS on yksi vahva kandidaatti nousijaksi. Viime kaudesta vahvistunut kotijoukkue jäi yllättävän aseettomaksi mallikkaasti puolustaneen RoPSin alueella. Molemmat joukkueet kylläkin jatkavat edelleen ilman takaiskumaaleja.
– Joukkuepuolustaminen toimii pirun hyvin. Sanoisin, että olemme pelanneet 270 minuuttia (3 ottelua) niin, ettei meitä vastaan ole rakennettu yhtään maalintekopaikkaa pelitilanteessa, Könönen sanoi.
– Jostain kulmapotkujen jälkitilanteista he saivat joitakin paikkoja, hän lisäsi.

KÖNÖSELLÄ oli myös mielipide monen futisfanin pohtimaan kysymykseen. Mikä on Ykkösen kärkijoukkueiden ja liigan häntäpään ryhmien välinen ero?
– Tämä oli minusta ihan liigatason ottelu. Oli tämä tasokkaampi peli, kuin pari tv:stä näkemääni liigapeliä tällä kaudella. Sekä me että PK-35 pystyisimme pieksämään Jaron ja muut kotikentillämme, Könönen veisteli.

ROPSIN päävalmentajan Kari Virtasen mielestä vastakkain oli kaksi hyvin puolustavaa joukkuetta. Pitkältä vierasmatkalta saavutettu piste kovalta vastustajalta tyydytti valmentajaa. RoPS oli jälleen liikkeellä bussilla. Joukkue matkusti perjantaina Vierumäelle ja sieltä pelipäivänä Vantaalle.
– Mielestäni meillä oli paremmat paikat tehdä maali. Ei ainakaan vastustaja tehnyt yhdeksää tai neljää maalia, Virtanen naurahti viitaten kotijoukkueen hurjiin maalimääriin kauden avauksessa.
– Molemmat pelasivat vahvaa puolustusta ja ainakin minun ideologia lähtee puolustuksesta. Pelimme paranee kokoajan. Ei nämä pitkät vierasmatkat mitään helppoja ole. Se vaatii pojilta kovuutta, Virtanen lisäsi.
RoPSin kausi jatkuu toisella kotiottelulla helatorstaina. Silloin vastassa on KooTeePee Kotkasta.

Urheilitieto
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1838 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309