ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 huhtikuu 2012 10:34

”Drogba” teki meille maalin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Emenike Mbachu nousi fanien suosikiksi avausottelussa. Emenike Mbachu nousi fanien suosikiksi avausottelussa.

AC Oulun ja Rovaniemen Palloseuran välistä jalkapallon Ykkösen toinen puoliaika pyörähtää käyntiin. Oulu on hallinnut peliä ja saa jälleen kulmapotkun. RoPS-puolustaja purkaa hätäisesti pallon väljemmille vesille. Purku tulee suoraan Jose Manuel Riveralle, joka jatkaa nopean syötön Emenike Mbachulle. 22-vuotias PS Kemistä siirtynyt nigerialaispelaaja ei erehdy. RoPS johtaa 1–0.
- Kato Drogba teki meille maalin, nuori katsoja toteaa kaverilleen.

TODELLISUUDESSA Mbachulla ja Drogballa on yhtä vähän yhteistä kuin Rovaniemellä ja Lontoolla. Vielä valovuoden kauempana RoPSin peli on Chealseasta, vaikka eilen RoPS voitti AC Oulun vastahyökkäyksellä. Aivan kuten Chealsea yltiöpäisesti peliä hallinneen Barcelonan Mestarien liigassa tällä viikolla.
Chealsen vaihtopenkillä istuu maajoukkuemiehiä. RoPSilla on vaihdossa kolme kenttäpelaajaa sekä kakkosmaalivahti Pauli Tuisku. Nuorin heistä on vasta 15-vuotias Santeri Kumpula.
AC Oulu painostaa armotta ottelun lopun, muttei saa maalia. RoPSin valmentaja Kari Virtanen rientää halaamaan parhaana palkittua Riveraa. Voitto tuli. Tyylipisteitä ei sarjataulukkoon jaeta.
- Meillä on ollut harjoituksissa 10-12 pelaajaa. Kentällä oli jo miehiä, joita en treenien perusteella olisi kokoonpanoon halunnut laittaa, mutta oli pakko, Virtanen toteaa.

AC OULUN valmentaja Juha Malinen tuskailee puolestaan maalintekijöiden puutetta omassa joukkueessaan.
- Pelasimme hyvää pallollista peliä, mutta joukkueesta on löydyttävä maalintekijä, Malinen totesi.
- RoPSin Emenike dominoisi liigassakin. Sen lisäksi Rivera, Mika Lahtinen ja Aleksandr Kokko yrittävät paikasta kuin paikasta tehdä maalia. Sellaista yritystä mekin tarvitsemme.
- Montaa palloa emme RoPSille antaneet, mutta he tekivät onnekkaasti maalin.

ROPS menetti kokoonpanostaan vielä perjantaina El Salvadorin maajoukkuemiehen Victor Turciosin, sillä miehen pelilupa ei ollut kunnossa.
- Antti Peura pelasi keskikentällä ja lopussa myös Lahtinen. Miehiä piti heitellä vähän sinne tänne. Hienon taisteluvoiton saimme tästä pelistä, mutta on selvä, että tarvitsemme lisää pelaajia, Kari Virtanen jatkoi.
Oudolla pelipaikalla puolustajana pelasi myös Joonas Pennanen. AC Oulua edelliset kolme kautta edustanut pelaaja pelasti pallon maaliviivalta ottelun lopussa.
RoPS on päättänyt, ettei se ota viittä ulkomaalaispelaajaa enempää, joten pelaajien pitäisi olla suomalaisia.
- Tässä sarjassa tulee välttämättä loukkaantumisia ja pelikieltoja. Rovaniemeläisiä pelaajia kehitetään jalkapalloakatemiassa, mutta menee viitisen vuotta ennen kuin heistä on apua edustusjoukkueelle.

Ottelupuntari
Topparipari onnistui
Miten kävi? RoPS–AC Oulu 1–0 (0-0).
Mikä ratkaisi? RoPS iski hiukan onnekkaasti AC Oulun kulmatilanteen jälkeen avausmaalin. AC hallitsi peliä, mutta ei onnistunut viimeistelyssä. RoPSin nigerialainen topparipari Faith Friday Obilor, 21, ja Ndukaku, 20, suoriutui avausottelusta hyvin.
Entä nyt? RoPS pelaa ensi lauantaina vieraissa FC Hämeenlinnaa vastaan.

Miia Vatka
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 3227 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309