ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 01 huhtikuu 2012 11:20

Aleksandr Kokko RoPS-paidassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura pelasi 1–1 (0–1) tasapelin lauantaina Ruotsin 1. divisioonan eli kolmanneksi korkeimman sarjatason IFK Luleån kanssa harjoitusottelussa Luulajassa.
RoPSin maalin viimeisteli Tuomas Tyystälä. Maalin syötti RoPSin riveissä ensi esiintymisensä tehnyt hyökkääjä Aleksandr Kokko.

Kokko on 24-vuotias kärkimies, joka nousi huipulle FC Hongassa. Hän jakoi liigan maalikuninkuuden TamUn Henri Myntin kanssa 13 osumalla kaudella 2008. Viime kaudella Kokko edusti Vaasan Palloseuraa. Kaikkiaan Kokko on pelannut 78 liigaottelua ja tehnyt 20 maalia.
– Paljon parempaa kuin cuptappiossa Kemille, mutta paljon on vielä tehtävää, päävalmentaja Kari Virtanen kommentoi.
– Ensimmäisen jakson hallitsimme ja pääsimme avaamaan peliä. Toisella puoliajalla Luulaja nosti prässiä ja olimme aivan jäässä. Peli oli vauhdikas, ja näitä tarvitsisimme lisää. Pitäisi ajaa joka viikko Luulajaan.
Virtanen kehaisi maalivahti Mikko Vilmusen otteita.
– Muilta aika tasapaksua, jalka painaa kovan treenin jälkeen.
Aleksandr Kokko oli Virtasen mukaan pallollisena hyvä.
– Pallottomana liike ei ollut kummoista, mies ei ole parhaassa kunnossa.
– Toki on muistettava, että hän tuli vasta eilen junalla Rovaniemelle ja lähti suoraan lähes 300 kilometrin bussireissulle.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Kommentti
Lappu Kouraan
Aleksandr ”Boris” Kokon ilmaantuminen RoPSin joukkueen vahvuuteen oli mieluisa yllätys. Jos hyökkääjä on edes lähelläkään Ykkösen edellyttämää fyysistä kuntoa, kannattaisi seuran tyrkätä sopimuspaperi miehen allekirjoitettavaksi.
Kari Virtasen kuntokoulussa lahjakas hyökkääjä voi nousta entiseen loistoonsa, jos häneltä vain löytyy vielä tarvittavaa intohimoa ja nöyryyttä. Vastaavat kotimaiset nimet ovat tässä vaiheessa kautta kiven alla.
- Markku Saukko -

Luettu 2168 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309