ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 12 helmikuu 2012 12:28

RoPS jäi tasapeliin Piteån kanssa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kemistä RoPSiin siirtynyt Tuomas Tyystälä ampui komean tasoitusmaalin avausjaksoa Piteåta vastaan. Kemistä RoPSiin siirtynyt Tuomas Tyystälä ampui komean tasoitusmaalin avausjaksoa Piteåta vastaan. Kuva: Pekka Aho

Ykköseen valmistautuva Rovaniemen Palloseura jäi 2-2 (1-1) tasatulokseen harjoitusottelussa Ruotsin 2. divisioona eli neljännen sarjaportaan Piteå IF:n kanssa. RoPSin maaleista vastasivat Tuomas Tyystälä ja Joonas Pennanen.

Erityinen mielenkiinto kohdistui RoPSin uusimpaan testimieheen brasilialaiseen Marciel Backiin. Kaikesta näki, että kontrolloiva keskikenttäpelaaja on pelannut isoilla areenoilla. Mies sijoittui hyvin ja liikkui älykkäästi sekä pallollisena että pallottomana, tosin hieman verkkaisesti.
– Peli oli fyysisesti kovaa ja alusta oli minulle kova ja outo, Back kertoi. Mies pelasi ensimmäisen ottelunsa tekonurmella.
Ottelun lopulla RoPS väsyi ja kenttäryhmitys venyi liiaksi. Tulos jätti paljon mietittävää valmennusjohdolle, Piteån tasoinen joukkue pitäisi kaataa.
Testimiehistä brassikärki Dinho on yritteliäs ja terävä, mutta ei mikään kliininen viimeistelijä. Marin Gjocalla on asennetta, mutta kokonaispanos ei riitä vahvistukseksi. Myös jenkki Andrew Smalley on toppariksi turhan köykäinen. Vasta eilen Rovaniemelle testiin tullut, viime kaudella OLS:n A-junioreissa pelannut ja talvella AC Oulun mukana harjoitellut Jere Moilanen pelasi oikeana pakkina pirteästi.
Päävalmentaja Kari Virtanen on Seinäjoella seuraamassa Komia- turnausta, ja RoPSia käskyttivät Matti Hiukka ja Vesa Tauriainen.
– Yleisilme oli ihan hyvä, mutta meidän olisi pitänyt pelata suoraviivaisemmin, Hiukka kertoi.
– Testimiehistä on vaikea saada kuvaa ahtaassa hallissa, joten ensi viikonvaihteen Oulun turnaus kertoo enemmän.
Jose Manuel Riveraa ei vielä kentällä nähty, sillä meksikolainen saapui Rovaniemelle vasta lauantaina.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 3008 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309