ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 helmikuu 2012 09:02

FootCoop hakee pohjoista ulottuvuutta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Helmikuun kolmantena viikonloppuna Oulussa järjestettävä FootCoop-tapahtuma avaa jalkapallolle ja liike-elämälle uusia pohjoisen ulottuvuuden latuja. Tapahtumaan kuuluu korkeatasoinen seminaari, jossa esiintyvät urheilun ja liike-elämän tunnetut monitaitajat, sekä turnaus, jossa pelaa pohjoisen huippujoukkueita.

Perjantaina 17. päivä järjestettävässä seminaarissa esiintyvät muun muassa entinen englantilainen huippujalkapalloilija Brian Deane, valmentajat Martti Kuusela ja RoPSistakin tuttu Tom Saintfiet, Sonera Stadionin toimitusjohtaja ja huippupelaaja Aki Riihilahti, Jokereitten GM Jarmo Kekäläinen ja urheilujohtaja Morten Kraemer Norjan pääsarjaseura Tromssasta.
– Tavoitteena on saada seurat ja heidän yhteistyökumppaninsa yhteen ja avata uusia yhteistyömahdollisuuksia pohjoisen jalkapalloseurojen ja yritysten välille, turnauksen järjestelyistä vastaavan urheiluagentuurifi rma Top Spot Oy:n toimitusjohtaja Mikko Perälä kertoo.
– Ruotsin ja Norjan kaupungit ovat paljon lähempänä kuin Helsinki. Meidän tarkoituksemme on kehittää pohjoista yhteistyötä, Perälä kertoo. Hänen firmansa on toteuttanut pelaaja- ja valmentajavaihtoa Norjan ja Ruotsin pohjoisten seurojen kanssa.
– Urheilu on globaalisti yhdistävä tekijä. Yrityksille on valtava hyöty toimia yhteistyössä jalkapalloseurojen kanssa. Tämä vain pitää osata hyödyntää, ja yritämme auttaa siinä. Esimerkiksi Nigeriassa aukeavat ovet vaikka presidentin kansliaan, jos kerrot olevasi jalkapalloihminen, Perälä nauraa.
Tapahtuman puuhamies toivoo mahdollisimman runsasta kuulijajoukkoa korkeatasoiseen seminaariin.

FOOTCOOP-TURNAUKSEN kärkijoukkueet ovat Norjan toiseksi korkeimman sarjatason Alta FF ja Suomen Ykkösen AC Oulu ja RoPS.
– Myös Tromssa oli pitkään tulossa, mutta joutui lopulta perumaan osallistumisensa, Perälä harmittelee Norjan pääsarjaseuran poisjääntiä.
RoPS kohtaa lauantaina Oulun ja sunnuntaina Altan. RoPSin päävalmentaja Kari Virtaselle Oulun turnaus on ensimmäinen mittari hänen uusimmassa RoPS-projektissaan.
– Pääsemme ensimmäisen kerran isolle kentälle kovia vastustajia vastaan. Oulussa nähdään missä ollaan menossa ja miten materiaalimme riittää ensi kautta ajatellen.
Ykkösmaalivahti Mikko Vilmunen pelaa ensimmäiset pelinsä RoPSin paidassa. Oulussa nähdään varmuudella myös uusia testimiehiä.
– Turnaus myös kertoo, mitkä pelipaikat kaipaavat vielä vahvistuksia, valmentaja tuumii, ja jatkaa
– Uusien pelaajien täytyy olla selkeästi liigatason miehiä, ringinleventäjiä en enää tarvitse.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1503 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309