ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 05 marraskuu 2011 13:35

Kari Virtasen kolmas kerta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskenttä on Kari Virtaselle tuttu paikka aiemmilta pelaaja- ja valmentajavuosilta. Elokuussa 2007 mies otti nokkapokkaa erotuomarin kanssa. Keskuskenttä on Kari Virtaselle tuttu paikka aiemmilta pelaaja- ja valmentajavuosilta. Elokuussa 2007 mies otti nokkapokkaa erotuomarin kanssa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura ei jäänyt tuleen makaamaan liigasta putoamisen jälkeen. Vajaa viikko kauden päättymisestä RoPS julkaisi ensi kauden päävalmentajansa nimen. Hän on Kari Virtanen, joka on toiminut kahdesti aiemminkin RoPSin päävalmentajana.

Edellinen RoPS-pesti päättyi liiganousuun kaudella 2007. Virtasen sopimus on kaksivuotinen.
– Tuttuun paikkaan on helppo tulla. Aloitettuani työt olen valmentanut RoPSia kolmella vuosikymmenellä, Virtanen nauraa.
Työsuhde alkaa tammikuun alussa. Millainen valmentaja Kari Virtanen on kaudella 2012?
– Monen mielestä varmasti sama kusipää kuin aiemminkin. En ole paljon muuttunut, ikä on kuitenkin tuonut jonkin verran harkintaa ja malttia lisää.

KYMMENEN joukkueen Ykkösen Virtanen näkee kovana sarjana, ja valmentaja tavoitteet muotoutuvat joukkueen rakentamisen myötä.
– Jokaista peliä lähdetään voittamaan, mutta jalkapallo on materiaalipeli.
– Ykköseen ei ole niin helppoa houkutella laatupelaajia kuin liigaan, mutta markkinat eivät ole pelaajille yhtä edulliset kuin ennen. Seurojen budjetit pienenevät.
Eli Rovaniemikin alkaa kelvata.
– Tarkoitus on kasata kilpailukykyinen joukkue.
Virtanen näki kuluneella kaudella RoPSin pelaavan muutaman kerran.
– Joukkueessa on muutama pelaaja, jonka haluaisin jatkavan, Etchu Tabe ensimmäisenä, mutta hänen pitämisensä on vaikeaa.

VIRTANEN LUPAA RoPSin pelaavan aktiivista jalkapalloa.
– Pelifilosofiani oli aiemmin enemmän puolustusvoittoinen, mutta nyt pyrin aktiivisempaan peliin ja pallonhallintaan. Tietenkin pelitavan määrittelee pitkälle pelaajamateriaali. Mielestäni viimeksi RoPS pelasi valmennuksessani upeaa futista, Virtanen kertoo ja viittaa kauden 2007 joukkueeseen.
Virtasen johdolla toimii valmennustiimi, jossa ovat mukana Vesa Tauriainen, Jari Alamäki ja fysiikkavalmentaja Markus Suontakanen.
– ”Vesse” vetää sopimuspelaajille treenejä loppuvuoden.
Kakkosvalmentajaa ei ole vielä valittu.
– Tilanne rauhoitetaan tammikuuhun asti, ja katsotaan onko kakkosvalmentajalle tiimin lisäksi tarvetta. Todennäköisesti on, Virtanen linjaa.
RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas iloitsi Virtasen sopimuksesta.
– Olen erittäin tyytyväinen, kun saimme ”Karon” tänne. Hän on ennenkin valmentanut RoPSia menestyksekkäästi ja on erinomainen nuorten kehittäjä.
Kokeneen ja ansioituneen valmentajan palkkaaminen tarkoittaa sitä, ettei RoPS lähde pitämään välivuosia.
– Tarkoitus on ehdottomasti taistella Ykkösen kärkisijoista Virtasen johdolla, Hietakangas tähdentää.

Kari Virtanen
Syntynyt: 1958
Valmentajakoulutus: JVK-tutkinto
Valmentajaura: 1997 – 1999 RoPS, liiga, 2000 - 2003 VG-62 Kakkonen ja Ykkönen, 2003 – 2006 FC Inter, liiga, 2007 RoPS Ykkönen, liiganousu, 2008 TPS B- ja C-juniorit, 2009 TPS A-juniorit, 2011 Pargas IF, Kolmonen.
Pelaajaura:
TPS 1977 – 1979, IFK Eskilstuna (Ruotsi) 1980 – 81, TPS 1982, AIK (Ruotsi) 1983 – 1985, RoPS 1986 – 1987, KePS 1988 – 1989, Kumu 1990.
Pääsarjaottelut
Suomessa/ maalit 173/21, Ruotsissa 90/6
A-maaottelut 37/7 Edusti Suomea Moskovan olympiakisoissa 1980.
Perhe: vaimo ja tytär, vaimo kotoisin Rovaniemeltä. Perhe jää kotiin Piikkiöön.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Kommentti

Tuttu, tutumpi, Virtanen

Kari Virtanen tarttuu taas RoPSin ruoriin. Seurajohto teki valinnan huolella, viisaasti ja ilman riskejä. Kokeneelta Virtaselta saa mitä tilaa. Uuden RoPSin rakennusvaiheessa on tärkeää nojata tuttuun ja turvalliseen.

Virtasella on muiden ansioidensa lisäksi vyöllään kova näyttö. Valmentajan pestit ovat olleet RoPSissa erittäin tuulisia, mutta hän ei ole saanut koskaan potkuja. Virtanen on ehdottomasti hyvä valmentaja, ainoa kysymysmerkki on, kuinka hyvin hän on päivittänyt pelikirjansa ollessaan telakalla huippujalkapallosta.

Virtanen onnistui edellisellä RoPS-kaudellaan luomaan suhteellisen nopeasti joukkueelle sopivan pelitavan. ”Karo” ei hirttäydy yhteen pelifi losofi aan, vaan hakee joukkueen materiaalille optimaalisimman pelitavan.

Virtanen on vaativa valmentaja ja kova auktoriteetti, jota pelaajat kunnioittavat. RoPSissa eivät olekaan koskaan menestyneet keskustelevat ruotsalaistyyliset ”kaverivalmentajat”.

Virtanen on intohimoinen futismies, joka antaa aina kaikkensa valmentaessaan. Jos hieman boheemilta jalkapallopersoonalta löytyy vielä tarvittavaa pitkäjänteisyyttä käynnistyvään rakennusprojektiin, hän on erinomainen valinta RoPSin päävalmentajaksi.

Markku Saukko

Luettu 2989 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309