ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 lokakuu 2011 11:21

RoPS 55 pinnaa mestarin takana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-toppari Etchu Tabe nostettiin lopussa kärkimieheksi. Hän karkasikin kahteen kertaan HJK:n Timi Lahdelta, mutta maalivahti torjui molemmat tilanteet. RoPS-toppari Etchu Tabe nostettiin lopussa kärkimieheksi. Hän karkasikin kahteen kertaan HJK:n Timi Lahdelta, mutta maalivahti torjui molemmat tilanteet. Kuva: Jussi Leinonen

Jalkapallon Veikkausliigan mestaruuden jo ajat sitten varmistanut Helsingin Jalkapalloklubi ei jaellut armopaloja Rovaniemen Palloseuran toistaiseksi viimeisessä liigan kotiottelussa keskiviikkoilta keskuskentällä. Klubi murjoi toisella jaksolla Ykköseen putoavan RoPSin 1-4 (1-1).

RoPSin valmentaja Matti Hiukka on lopputuloksesta huolimatta tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen avausjaksolla.
– Toisella jaksolla jäimme sitten puhtaasti jalkoihin. HJK sai syöttöpelinsä rullaamaan ja me jouduimme perässäjuoksijaksi. Tämä kertoi selkeästi sen miksi meillä on sarjataulukossa 55 pistettä vähemmän, Hiukka summasi.

LIKI KAIKKI LIIGAN ennätykset murskaava HJK järjesti RoPSille kauden suurimman selkäsaunan kotiyleisön edessä.
– Tämä oli ensimmäinen kotiottelu, jossa meillä ei ollut edes jakoa. Muita on pystyttä pitämään paljon ahtaammalla, Hiukka muisteli.
Kaksi maalia tehnyt ja yhden syöttänyt HJK-kärki Akseli Pelvas myönsi, että RoPS järjesti peliin shokkialun. Siitä piti huolen meksikolaisvahvistus Jose Manuel Rivera täräyttämällä jo kolmen minuutin kohdalla vapaapotkun komeasti mestareiden verkkoon. Osuma oli RoPSin kauden maalitykille jo 10:s.
– Saimme hyvin koottua pelin ja nousimme voittoon samalla tavalla kuin edellisottelussa, arvioi Pelvas, joka maalisaldo näyttää 16 onnistumista.

ROPSIN ESITYS OLI varsin miehekäs tunnin verran. Kapteeni Janne Turpeenniemi näki ottelussa samoja piirteitä kuin kaudessa kokonaisuudessaan.
– Meillä oli nytkin hyvät paikat lisämaaleihin, mutta viimeistely oli yhtä hankalaan kuin pitkin kautta. Vastaavasti myös omissa on kolissut liikaa, tuumi Turpeenniemi, joka ei halunnut vielä ottaa kantaa omaan tulevaisuuteensa jalkapalloilijana.
– Pelataan vielä viimeinen peli ja mietitään sitten jatkoa.
RoPSin peli notkahti pitkälle Cheyne Fowlerin rentoon ylänurkkalaukaukseen tunnin kohdalla. Sen jälkeen RoPSin kärkeen nostettu Etchu Tabe karkasi vielä kahdesti läpiajoon Timi Lahdelta, mutta molemmat tilanteet hoiti HJK-vahti Saku-Pekka Sahlgren.
Ensi lauantain mestaruusjuhliin ja ”pojan” saunottamiseen valmistautuva HJK:n valmentaja Antti Muurinen ei yhtynyt ajatukseen, että mestari olisi jo liian hyvä Suomen liigaan. Ei edes sillä perusteella, että liigakakkonen on jo huimat 24 pistettä perässä.
– Kyllä meillä on edessä jälleen joukkueen uudelleen rakentaminen, sillä lisää värväyksiä on tulossa.
– Kesän aikana myytiin neljä pelaajaa ja se vaikutti ajoittain peliin. Onni oli, että saimme hyviä paikkaajia, Muurinen arvioi.

RoPS-HJK
Näin maalattiin: 3. Jose Manuel Rivera vapaapotkusta 18 metristä 1-0. 32. Akseli Pelvas iski läheltä kulman jälkitilanteesta 1-1. 60. Cheyne Fowlerin yllättävä veto reilusta 20 metristä ylänurkkaan 1-2. 81. vaihtomies Sebastian Mannström ampui keskelle maalia Pelvaksen tarjoilusta. 88. Pelvas viimeisteli paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta 1-4.
Litmanen: Suomen kaikkien aikojen jalkapalloilija Jari Litmanen ei matkustanut Rovaniemelle, joten kuningasta tuskin enää napapiirillä nähdään. Aika moni 1098 katsojasta oli luultavasti paikalla Litmasta seuraamassa.
Entä nyt: RoPS pelaa viimeisen liigaottelunsa lauantaina Vaasan Palloseuran vieraana. Panoksia ei ole suuntaan eikä toiseen.

Kari Pyykkö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1372 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309