ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 syyskuu 2011 18:40

Pelaajakortti: Viron pikajuna

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Syksyinen vesisade ruimii täydellä voimalla Susivoudin nurmella harjoittelevaa RoPSin joukkuetta. Pelaajat treenaavat märkinä kuin uitetut koirat. Päävalmentaja Matti Hiukka ei anna armoa. Treeni vedetään suunnitellusti läpi viimeistä verryttelylenkkiä myöten.

Henrik Ojamaa ei valita.
”This is a football”, nuori virolainen tuumi, ja puistelee enimmät vedet hiuksistaan.
Ojamaa on ollut RoPSin mollivoittoisen kauden duurisäveliä. Kesän siirtomarkkinoilla RoPS onnistui nappaamaan lahjakkaan nuorukaisen riveihinsä. Ojamaa toi uutta energiaa ja vaihtoehdon joukkueen yksipuoliseen ja puuduttavaan hyökkäyspeliin. Hänen pelirohkeutensa ja itseluottamuksensa olivat piristysruiske jo apaattiselle joukkueelle. Ojamaa on nopea, taitava ja fyysisesti vahva pelaaja, jolla on hyvä laukaus. Joskus hän pelaa liikaa ”laput silmillä”, eli pelikäsityksessä on vielä kehittämistä. Virolaisen otteet ovat olleet niin vahvoja, että hän herättää kiinnostusta muissakin liigaseuroissa.
Ojamaa on saanut osan koulutuksestaan Derbyn junioriakatemiassa Englannissa, ja omaksunut sieltä oppeja suoraviivaisesta ja fyysisestä brittifutiksesta. Suomen liigaan ja RoPSiin hän sopeutui nopeasti.

Virolaispelaajia on Suomessa muitakin. Ojamaa kohtasikin vanhan joukkuetoverinsa ja nykyisen U21 maajoukkuekaverinsa, toppari Mikk Reintamin RoPSin edellisessä kotiottelussa JJK:a vastaan.
”Mikk on hyvä ystäväni, oli hienoa kohdata hänet kentällä. Meillä oli melkoisen kova taistelu hänen kanssaan”, Ojamaa nauraa.

Miksi tulit RoPSiin?
”Halusin päästä joukkueeseen, jossa voisin pelata isossa roolissa täysiä minuutteja.”

Uratavoitteet?
Ojamaa on erittäin määrätietoinen nuorukainen.
”Minulla on hyviä kokemuksia Englannista ja Saksasta. Pyrin takaisin, kumpikin maa käy. Aion satsata tosissani ammattilaisen uraan”.
Ojamaa on erityisen ihastunut englantilaiseen jalkapalloon. ”Hienoa peliä, jossa on paljon taistelua. Englantilaiset akatemiat ovat nuorille pelaajille loistavia paikkoja kehittyä.”
Vaikka nuorukaisen fokus on jalkapallossa, hoitaa hän samalla opiskelujansa. Pänttääminen sujuu etätyönä tallinnalaiseen lukioon.

Suosikkipelaajat ja joukkueet:
Suosikkipelaaja on walesilainen Graig Bellamy. Bellamy edustaa parhaillaan Liverpoolia, mutta kiertolaisena tunnettu kovaotteinen ja vaikealuonteinen hyökkääjä on pelannut muun muassa Manchester Cityssä, Cardiffissa, West Hamissa ja Newcastlessa.
Suosikkijoukkueita Ojamaalla ei ole, mutta hän seuraa jalkapalloa fanaattisesti.
"Katson valtavasti otteluita kaikista isoista sarjoista.” Erityisen tarkasti hän seuraa brittifutista, ja tunteekin esimerkiksi stadionit, tilastot ja fanikulttuurin hämmästyttävän tarkasti.

Vahvuudet jalkapalloilijana?
”Olen nopea ja pystyn tekemään hyviä juoksuja sekä pallollisena että pallottomana. Olen myös hyvä 1 vastaan 1 tilanteissa ja pääsen aika helposti vastustajasta ohi.”

Miten olet viihtynyt Rovaniemellä?
Ojamaa pitää Rovaniemeä ihanteellisena kaupunkina urheilijalle.
”Täällä on hienot harjoitteluolosuhteet monipuoliseen treeniin ja moniin eri lajeihin.”

Kuka?
Henrik Ojamaa
, hyökkääjä, 20 vuotta.
Pelaajaura:
Ojamaa aloitti futiksen 6-vuotiaana veljensä kanssa Tallinnalaisessa TJK-seurassa. Sieltä hän siirtyi suurseura Floraan 10-vuotiaana.
2007 – 2009 Derby County Englanti, nuorisoakatemia
2009 – 2010 Derby County, Englannin Mestaruussarja, ei pelejä, 2009 lainalla Stafford Rangersissa.
2010 – 2011 Alemannia Aachen Saksan 2. Bundesliiga
Liigaottelut Suomessa / maalit:
11/2
Maaottelut:
Viro U 19 13 ottelua/ 2 maalia, U 21 3 ottelua/3 maalia.
Harrastukset:  
Lukeminen ja musiikin kuuntelu. ”Pidän erityisesti historiallisista romaaneista ja antiikin kulttuurista. Musiikkia kuuntelen rentoutuakseni pelien jälkeen.” Lempibändi on Depeche Mode.”

Markku Saukko
© 2011 Uusi Rovaniemi
Luettu 1819 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309