perjantai, 09 syyskuu 2011 08:54

RoPSin tuska ei hellittänyt

Etchu Tabella ei ollut selitystä RoPSin luhistumiseen toisella jaksolla. - Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvin ja teimme töitä kentällä. En todellakaan tiedä mikä on pielessä. Etchu Tabella ei ollut selitystä RoPSin luhistumiseen toisella jaksolla. - Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvin ja teimme töitä kentällä. En todellakaan tiedä mikä on pielessä. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran ahdinko ei hellitä. Toivo sarjapaikan säilyttämisestä hiipui entisestään, kun vierailija FF Jaro kävi torstaina Keskuskentällä hakemassa 0–2 (0–0) voitollaan kolme pistettä jalkapalloliigan kamppailusta.

– Tuskallista on, valmentaja Matti Hiukka myönsi ottelun jälkeen.
Kotijoukkueella oli täydet saumat ottaa elintärkeät pisteet kotiviheriöllään. Tasaisen avauspuoliajan jälkeen RoPSin pelaajien nappulat alkoivat ihmeellisesti painaa, ja Jaron Ilja Vaganovin 68. minuutilla lataama pommi masensi isännät täydellisesti.
– En tiedä mikä meille tuli. Toinen puoliaika oli katastrofi , Hiukka äimisteli ottelun kääntymistä vieraille.

ENSIMMÄISELLÄ puoliajalla ei juuri vaarallisia tilanteita nähty. RoPSin paras paikka oli jakson puolivälissä, kun Jaron maalivahti Vitali Teles torjui Henrik Ojamaan laukauksen maaliviivalta. Pietarsaarelaisista lähimpänä oli Simon Skrabb, jonka pusku meni ohi maalin.
RoPSin avausjakson pelirohkeus hiipui lähes täydellisesti jo toisen puoliajan alussa. Lopullinen niitti tuli Ilja Vaganovin jalasta.
Vaganov pyssytti uransa ensimmäisen maalin Suomen liigassa. Komea veto lähes 30 metristä upposi kotijoukkueen maalin yläkulmaan.
– Olen erittäin iloinen. Maali oli tärkeä joukkueelle, Vaganov, 22, makusteli täysosumaansa.

ILLAN tähtiin kuului myös Irakli Sirbiladze, jonka jalasta syntyi vieraiden 0–2 osuma 87. minuutilla. Vastahyökkäys lähti käyntiin rovaniemeläisten pallonmenetyksellä, kun Jaron pelaaja taklasi Mika Hännisen.
Taidokkaan kuvion päätteeksi Sirbiladze keskitti pallon varmasti RoPSin verkkoon.
Hännisen taklaaminen aiheutti pientä jälkipeliä, mutta Jaron valmentajan Alexei Eremenkon mielestä tilanteessa ei ollut mitään epäselvää.
– Tämä on miespeliä, taklaus oli ihan normaali. Sirbiladze taklattiin samalla lailla avauspuoliskolla ja peli jatkui, Eremenko muistutti.
Eremenko oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen
 – Kolme pistettä oli tavoitteena. Meillä on kymmenen peliä jäljellä, ja tavoitteena on yltää liigassa kuuden parhaan joukkoon, tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksäntenä olevan joukkueen valmentaja totesi.

MATTI HIUKALLE RoPSin 18. peräkkäinen ottelu ilman voittoa tuotti lisää harmaita hiuksia.
– Tällaisen ottelun jälkeen ei ole helppo yö tiedossa, Hiukka tuskaili.
Valmentaja ihmetteli mihin joukkueen ote katoaa kun vastustaja tekee maalin.
– Ei ollut ensimmäinen kerta eikä nyt ollut syynä ainakaan väsymys, Hiukka ihmetteli.

Ottelupuntari
Jaron avausmaali lannisti RoPSin
Miten kävi: RoPS-FF Jaro 0–2 (0–0)
Mikä ratkaisi: Tasaisen avauspuoliajan jälkeen Jaro pääsi niskan päälle ja lannisti Ilja Vaganovin avausmaalilla kotijoukkueen.
Oho! KPV:stä loppukaudeksi Jaroon lainatun maalitykin Irakli Sirbiladzen saldo on tähän mennessä jäätävä – kahdeksan ottelua, kahdeksan maalia.
Entä nyt? Liigan kolmas kierros pyörähti käyntiin eilen, ja RoPS jatkaa tuskaiselta näyttävää taistelua liigapaikasta. Ero toiseksi viimeisenä olevaan VPS:ään säilyi seitsemässä pisteessä, kun vaasalaiset hävisivät kotiottelunsa Hakalle. Seuraavassa ottelussa RoPS kohtaa vieraskentällä IFK Mariehamnin tulevana sunnuntaina.