lauantai, 20 elokuu 2011 11:31

Sarjataulukon eri päät vastakkain

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

HJK palaa sunnuntaina normaaliin päiväjärjestykseen torstain riemukkaan Schalke-voiton jälkeen, kun Sonera Stadiumille saapuu vierailulle sarjataulukon jumbosijalla majaileva RoPS.

Torstain tapahtumat on HJK:ssa unohdettu nopeasti. Juhliminen sai jäädä, ja joukkue palasi treenikentälle heti perjantaiaamuna; paljon pelanneet kevyemmin, vähemmän pelanneet vauhdikkaammin.

Varsinaisia loukkaantumisia ei HJK torstaina kärsinyt, vaikka pieniä tällejä paikkailtiin vielä perjantaina. Todennäköistä kuitenkin on, että valmennusjohto käyttää jälleen hyväkseen laajaa ja laadukasta pelaajarinkiä ja lähtee RoPS-kotiotteluun torstaina vähemmän pelanneiden pelaajien kanssa.

RoPS on ollut yksi vuoden epäonnisimmista joukkueista. Kevään tapahtumat, pelaajaryhmän vaihtuvuus ja päävalmentaja John Allenin vaihtuminen Matti Hiukkaan eivät ainakaan helpota RoPS:n urakkaa kohdata hallitseva mestari. Mutta arvaamattomuudessaan rovaniemeläiset tulevat olemaan vaikea pala klubilaisille.

Hiukan tulo luotsiksi on piristänyt RoPS:n peliä, sen näki jo edellisellä kierroksella, kun joukkue taisteli 1-1 -tasapelin Kuopion Palloseuraa vastaan. Tilanne sarjan hännillä ei kuitenkaan helpota. Pisteitä RoPS on kerännyt 20 ottelusta vain 12. Ero seuraavana olevaan VPS:aan on seitsemän pistettä.

RoPSin lähtökohtia sunnuntain kamppailuun heikentää kuitenkin olennaisesti se, että peräti kolme pelaajaa sai edellisessä ottelussa varoitustilinsä täyteen ja näin Mika Lahtinen, Janne Turpeenniemi ja Tuomo Könönen ovat kaikki sivussa HJK-ottelusta.

Luettu 1638 kertaa