ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 elokuu 2011 17:28

Poroparlamentti: ”Kädet ristiin liigapaikan puolesta!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Martti Nieminen Martti Nieminen

Mikä ottelu: Su 7.8.  RoPS – Haka 1 - 2

Poroisäntä Martti Nieminen

Urheilu- ja jalkapallotausta:Nieminen on puulaakijalkapalloilija ja innokas futismies. ”Olen pelannut Lapin yliopiston joukkueessa opiskeluaikoina ja kotikonnuilla Jyväskylässä Rampton Unitedissa.”, Nieminen kertoo. Niemisen varsinainen leipälaji on koripallo. Rovaniemen NMKY:n puheenjohtaja on pelannut korista vuodesta 1980, ja nykyisin hän seuran vetovastuun lisäksi valmentaa C-junioreita. Kuntoilumielessä Poroisäntä pelaa sulkapalloa ja salibändyä (sählyä, toim. huom.)

Fanijoukkueet: RoPS on imaissut Niemisen mukanaan, ja mies nähdäänkin kaveriporukassaan puukatsomossa käytännössä joka pelissä. Toinen suosikkijoukkue on Jyväskylän Jalkapalloklubi, ja Nieminen vieraileekin aina silloin tällöin idyllisellä Harjun stadionilla.

Kansainvälisten kenttien suosikki löytyy Lontoosta.

”Olen kannattanut Tottenhamia jo vuodesta 1981, kun ”Spurs” hankki maalilleen Ray Clemencen. Suosikkipelaajakin on tuon ajan Tottenhamista. ”Löysän letkeä Glenn Hoddle!”

Poroerottelu

Miten ottelu meni? Niemisen mielestä RoPS pelasi tunnin verran hyvin, kunnes Hakan kaksi maalia reilussa minuutissa kaatoi koko veneen. ”Lopputulos olikin perin lohduton.”

Nieminen korostaa, että RoPS pelasi aiempaan nähden jopa hyvin. ”Siksi sarjapaikan säilyttäminen on yhä mahdollista, ja pistänkin kädet kyynärpäitä myöten ristiin, jotta ensi kaudella täällä liigaa pelattaisiin.”

Poroisäntä näkee ottelun kulminaatiopisteet selvästi. ”Ensinnäkin RoPSin hyökkäyspelin tehottomuus. Paikkoja ratkoa ottelu oli vaikka kuinka paljon. Toiseksi karmeat virheet omassa päässä, ja erityisesti maalivahti Alex Nyomin haparointi.”

Maalinteon tuska on valtava RoPSin leirissä. Esimerkiksi Mika Lahtinen tekee valtavasti töitä, hakee palloa, suojaa hyvin ja syötteleekin, mutta viimeistelypaikoissa ei löydy tarvittavaa tappamisen meininkiä.

Tasoitusosumassa Nyom lähti holtittomasti vastaan antaen avaimet Shane Robinsonille, ja johto-osumassa kamerunilainen ei uskaltanut hakea keskityspalloa. Maalivahti- ja puolustuspelin virheet kertovat RoPSin henkisestä lukosta. ”Virheet kasautuvat samaan syssyyn”, Nieminen summaa.

Pelin kohokohta:  Henrik Ojamaan peli. ”Hän toi vaarallisuutta ja aggressiivisuutta kentällä ja oli taukoamatta mukana pelissä.” Nieminen odottaakin vesi kielellä Eetu Muinosen paluuta loukkaantumisen jälkeen kentälle. ”Ojamaa-Muinonen kaksikko voi saada paljon aikaan.”

Terveiset tuomareille: ”Standarditasoa. Tuomarit eivät peliä ratkaisseet.”

Ottelun pelaaja: ”RoPSin Henrik Ojamaa.”

Ottelu jäi John Allenin viimeiseksi RoPSin päävalmentajana. Seurajohto ei tyytynyt käsien ristimiseen, vaan antoi valmentajalle potkut maanantaina. Taistelussa liigapaikasta käytetään kaikkia keinoja.

Sarvia ja papanoita: 

Kolme sarvea: ”Menee jo toiston puolelle, mutta Ojamaalle. Hän tuo toivoa RoPSille.”

Kaksi sarvea: ”Hakan viimeistely, tosin RoPSin avustuksella. Kaksi maalia vähistä paikoista, ja pisteet kotiin.”

Yksi sarvi: Tuomo Könösen maali. ”Mahtava kaukolaukaus ylänurkkaan.”

Markku Saukko
© 2011 Uusi Rovaniemi

Luettu 2107 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309