ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 10 elokuu 2011 09:50

Hiukasta Nivan kymmenes toivo

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS vaihtoi päävalmentaja John Allenin Matti Hiukkaan maanantaina.
Samalla kyseessä on RoPS:n 24:s valmentajavaihdos 22 vuoden aikana.

”Jos RoPS antaa Allenille potkut, minä eroan myös itse”, linjasi RoPSin puheenjohtaja Risto Niva Uuden Rovaniemen haastattelussa (13.11.2009).

Allen sai kenkää, Risto Niva aiotko erota?
– En aio. Ainakaan vielä. Katsotaan syksyllä miltä näyttää.
Matti Hiukka on 10. päävalmentaja sinun kuusi vuotta kestäneen puheenjohtajuuden aikana. Valmentaja on saanut kenkää viidesti. Kuinka pitkäjänteistä toiminta on ollut?
 – Eihän se ole ollut pitkäjänteistä. Allenilta vietiin juuri ennen kauden alkua puoli joukkuetta sopupeliskandaalin takia. Tästä huolimatta mies jäi ”puoliramman” joukkueen luotsiksi.
Kuka tai ketkä ovat vastuussa sopupeleistä tuomittujen pelaajien hankkimisesta?
– John Allen oli hankkimassa osaa näistä pelaajista, kuten myös entinen toimitusjohtaja Jouko Kiistala. Toki johtokunta siunaa kaikki pelaajahankinnat. Allen teki hyvää työtä varsinkin keväällä erittäin vaikeassa paikassa. Mutta kuten hän itsekin totesi, joukkue on pelannut 13 viime peliä ilman voittoa.
Tulit seuran puheenjohtajaksi joulukuussa 2005. Sanoit tuolloin: ”Edustusjoukkuetta tullaan jatkossa rakentamaan pitemmällä aikavälillä. Vuoden tai kahden ulkomaalaispelaajaprojekteja ei tulla enää tekemään”. (LK 21.12.2005). Onko näin tapahtunut?
– Ei ole tapahtunut, mutta nyt keväällähän jo niin tapahtui. Tällä hetkellä joukkueessa on neljä EU:n ulkopuolelta tulevaa pelaajaa. Linja jatkuu ensi kaudella. Kotimaisilta pelaajilta on tullut jo kyselyjä ensi kaudesta.
Kuka tai ketkä vastaavat tällä hetkellä RoPSin pelaajahankinnoista?
– Toimitusjohtaja Antti Hietakangas ja valmentaja Hiukka. Yhtä hyökkääjää etsitään parhaillaan. Katsotaan mistä sellainen löytyy.
Minkälainen sopimus RoPSin uudella päävalmentajalla Matti Hiukalla on?
– Sopimus kestää kauden loppuun.
RoPS on esittänyt viime peleissä (Inter ja Haka) paikka paikoin erinomaista peliä, mutta varsinkin Inter- ottelussa RoPSin kone hyytyi noin tunnin pelin jälkeen. Loppuuko joukkueelta fysiikka?
– Ei lopu. Päästä se on ollut kiinni. Kun on tullut takaiskumaali, joukkue on notkahtanut.

Jarno Lakkala
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1859 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309