ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 heinäkuu 2011 14:13

Kosmopoliitti kiertolainen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin Spath Qerimi on 22-vuotiaaksi nuoreksi mieheksi nähnyt paljon maailmaa. Kosovossa syntynyt, mutta jo vuoden ikäisenä Suomeen tullut jalkapalloilija on pelannut Saksassa ja Kroatiassa sekä RoPSin lisäksi Suomessa kolmessa eri seurassa.

”Ja toivottavasti matka jatkuu jossain vaiheessa. Haluan nähdä uusia kulttuureja ja oppia kieliä”, Qerimi kertoo.
Qerimi tuli RoPSiin huhtikuussa, ja keskikentällä monilla eri tonteilla pelannut rynnijä on onnistunut avaamaan liigauransa maalitilin.
Qerimin peliura alkoi 6-vuotiaana Turun nappulaliigasta ja jatkui FC Interin junnuissa. Hän kuuluu niihin harvoihin pelaajiin, joka on edustanut Suomen jalkapallopääkaupungin molempia seuroja Interiä ja Turun Palloseuraa. Seurasiirrot ”verivihollisten” välillä ovat varsin harvinaisia.

Uratavoitteet
Qerimi tavoittelee pelipaikkaa ulkomailta.
”Saksan 2. Bundesliiga on seuraava tavoitteeni. Viihdyn Saksassa ja toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelataan kovatasoista futista ja pelaajillekin maksetaan hyvin.”
Ennakkoluuloton mies voisi pelata muuallakin. ”Myös Itä-Eurooppa, kuten Ukraina ja Unkari kiinnostavat, mutta nyt keskityn täysillä liigapeleihin RoPSissa.”

Vahvuudet ja heikkoudet pelaajana
”Minulla on hyvä pelikäsitys ja potkutekniikka. En ole mikään kiituri, joten nopeutta saisi olla lisää. Lisäksi tarvitsisin lisää aggressiivisuutta, sellaista ”nyrkkeilijämäisyyttä” kuin Wayne Rooneylla. Jos menisin tilanteisiin hullunrohkeudella, olisi maalimääräni ihan toinen”, Qerimi listaa.

Suosikkipelaajat ja joukkueet
Qerimin esikuva on brasilialainen Ronaldo. ”Se ainoa oikea El Felomeno oli ilmiömäinen pelaaja.”
Qerimi arvostaa myös David Beckhamin korkealle. ”Hän on pitänyt itsensä pitkään huipulla ja hänen työmoraalinsa on ihailtava. ”Suoranaista fanijoukkuetta miehellä ei ole, mutta Bundesliigaa hän seuraa tarkasti ja sieltä erityisesti Borussia Dortmundia ja Hampurin HSV:tä.

Miksi tulit RoPSiin?
”John Allen valmensi minua jo Turussa, joten tuttu valmentaja houkutteli. Täällä minulla on mahdollisuus saada nimeäni esille ja näyttää mitä osaan.”

Miten olet viihtynyt Rovaniemellä.
”Yllättävän hyvin vaikka kaupunki on pieni, olen kuitenkin asunut Splitissä ja Hampurissa.” RoPSin talossa asuu iso osa joukkuetta, ja se on helpottanut sopeutumista. ”Aina on kavereita lähellä, vähän kuin leirillä olisi”, Qerimi kuvailee.
Qerimi komppaa pilke silmäkulmassa Zakaria Abahassinea.
”Katselen  myös Rovaniemen tyttöjä Aban kaverina.”

RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?
”Kahdeksas!”

Markku Saukko
© 2011 Uusi Rovaniemi

Luettu 1888 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309