ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 kesäkuu 2011 07:00

Ryhtiliikkeen paikka

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Päivän peli: RoPS – Turun Palloseura, jalkapalloliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 9.6. klo 18.30
Asetelma? Pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen. RoPSin heikolla liekillä lepattanut hyökkäyspeli sammui Valkeakoskella. John Allenin on monipuolistettava joukkueen yksioikoista peliä. Sarjanelonen TPS on suosikki.
Seuraa näitä! TPS:n suunnanmuutospeli antaa ensi kerran tällä kaudella kotona RoPSille mahdollisuuden tempaista pelin aloite ja pallonhallinta itselleen.
Viime pelien 4-1-4-1 muodostelma jättää puolustavalle keskikenttäpelaajalle lentokentän alan tonttia, ja puolustuslinjan suojaus jää heikoksi. Allenin on syytä palata kahteen ankkuriin, jolloin toisena kontrolloivana pelaajana kannattaa kokeilla Eetu Muinoista, jonka ominaisuudet sopivat keskelle hyvin.
Thomas Götzlin asemapaikka on topparina, puolustuslinja kaipaa hänen pelinavaustaitojaan, ja pelin ytimessä keskikentällä mies on verkkainen.
Mihin suuntaan RoPSin pelitapa kehittyy? RoPS ei pysty isossa kuvassa pelaamaan pallokontrolliin nojaavaa lyhytsyöttöpeliä. Toisaalta pelkkä vastaiskupeli ei riitä ainakaan kotona. Onko ratkaisuna ”älämölökarvaus” ja ajokoirafutis?
Onko Santan miehiä mukana?
Oho! TPS:n hyökkääjäkolossi Njazi Kuqi on jalkapallokiertolainen. Vuonna 2005 Englannin Valioliigan Birmingham maksoi FC Lahdelle Kuqista noin 500 000 euroa. Sen jälkeen hän on pelannut kahdeksassa joukkueessa ja neljässä eri maassa ennen paluutaan Suomeen.
Poissaolot? RoPSin Mika Gröhn on loukkaantuneena.
Arvio? RoPS taistelee vahvemmaltaan pisteen.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa
Luettu 1818 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227