ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 04 kesäkuu 2011 09:38

RoPS ja FC Santa Claus farmisopimukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tarvittiin RoPSin toiminnan perusteellinen uudelleen linjaus, ennen kuin Rovaniemen edustustason jalkapalloseurat pystyvät pelaamaan samaan maaliin.

RoPS ja Kakkosen FC Santa Claus ovat solmineet tämän kauden kattavan yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa muun muassa pelaajien edestakaisen siirtymisen seurojen välillä. Sopimus syntyi viimeisellä mahdollisella hetkellä 31. toukokuuta. Se oli takaraja kuluvan kauden yhteistyösopimuksille.
Farmisopimuksen nojalla, Suomen Palloliiton termein RoPSin "aikuinen pelaaja", voi edustaa Santaa kahdeksan päivän kuluttua edellisestä liigapelistään ja Santa Clausin pelaaja RoPSia jo seuraavana päivänä Kakkosen ottelustaan. Vuonna 1992 tai sen jälkeen syntynyt voi edustaa toista seuraa jo seuraavana päivänä.
Sopimus on rovaniemeläisen jalkapallon etu, ja monien jalkapalloihmisten pitkään odottama. RoPSin vähälle peliajalle jäävät pelaajat pystyvät pitämään pelituntumaa yllä ja kehittymään kovatasoisessa Kakkosessa. Vastaavasti RoPSin liigapelit tarjoavat oivan näyttömahdollisuuden Santan miehille.
Molemmat joukkueet operoivat kohtuullisen kapeilla ringeillä, joten hyöty on varmasti molemminpuolinen.
Seurat kommentoivat sopimusta tiistaina järjestettävässä tiedotustilaisuudessa.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2359 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309